Maduro: "Trump'ın Savaş Nedeni Petrol"

Per, 07/02/2019 - 09:38

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Venezuela’ya asker gönderme seçeneği”yle ilgili değerlendirmelerde bulundu ve asıl amacın petrol olduğunu öne sürdü.

Welayet News - “Russia Today” kanalına konuşan Maduro, “Trump’ın Venezuela’ya karşı savaş nedeni nedir? Savaş nedeni, Venezuela’nın petrolüdür, zenginlikleridir. Altın, gaz, demir, elmas ve diğer maddi zenginlikleri…” ifadelerini kullandı.

Amacının halka karşı sorumluluklarını yerine getirmek olduğunu belirten Maduro, Trump'ın saldırganlığı karşında hazır olduklarını söyleyerek, "Venezuela'da işgal olmayacak ancak bu kutsal topraklarımızı savunmak için hazırlıklı olmayacağımız anlamına gelmez" dedi.

ABD'nin rejim değişikliği arzularına teslim olup, ülkesine ihanet etmeyeceğini ve tarihin onu "vatan haini" olarak hatırlamasına izin vermeyeceğini söyleyen Maduro, "Tarihin beni nasıl yazacağı umurumda değil. Vatan haini, güçsüz bir adam, halkına verdiği sözlere sırtını dönen biri gibi olmayacağım" dedi.

Maduro, ABD'nin işbirlikçisi ve kendini Venezuela devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanıyan ABD, AB üyeleri ve diğer ülkelere seslenerek,  "tüm dünyaya ABD Başkanı Donald Trump'ın çılgınlıklarını kınama ve durdurma çağrısı yapmak için" tüm iletişim kanallarını kullandığının altını çizdi.

Bu arada Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton,  Venezuela ordusuna, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yı tanımaları durumunda yaptırımlardan muaf  olabilecekleri teklifinde bulundu.



Yeni yorum ekle