Nuceba Hareketi'nden Irak Hükümetine Trump Çağrısı

Sa, 05/02/2019 - 17:33

Nuceba Hareketi sözcüsü, ABD Başkanı Donald Trump'ın tehdit edici ifadelerine karşılık, Irak hükümetini bu duruma açıkça karşı çıkmaya çağırdı. 

Welayet News - Nuceba İslami Direniş Hareketi sözcüsü Seyyid Haşim el-Musevi, Donald Trump'ın İran ve Irak hakkındaki son açıklamalarına tepki göstererek; "Artık sabrımız kalmadı, Donald Trump'ın saldırgan yaklaşımı konusunda, Irak hükümetini tutumunu ortaya koyması açısından çağrıda bulunuyoruz." dedi. 

El-Musevi, "Bütün değerli siyasetçilerimize sesleniyoruz; olağanüstü bir parlamento oturumu düzenleyerek Iraklıların egemenliğini ve bağımsızlığını, Amerika'ya hatırlatmaları için çağrıda bulunuyoruz." açıklamasında bulundu.

Nuceba Hareketi sözcüsü, Direnişin savaş istemediğini ama savaştan da korkmadığını belirterek şöyle dedi; "Biz Donald Trump'ın zorbacı siyasetini de yeneceğiz. Irak, Amerika'nın kölesi değildir ve egemenliğini uygulayacaktır." 

ABD Başkanı Trump geçtiğimiz günlerde, İran’ı kontrol altında tutmak için ülkesinin Irak’taki askeri varlığını sürdüreceğini iddia etti!.



Yeni yorum ekle