İsrailli Komutan: Gazze'ye Kara Saldırısını Unutun

Sa, 05/02/2019 - 11:11

İsrail'in bazı gizli servislerinin belgelerine göre; 2014 yılında Gazze'ye düzenlenen saldırıda ordu üzerinde olumsuz bir atmosfer hakimdi.

Welayet News - İsrail ordu komutanları Gazze'ye kara harekatının zararlarını ve mümkün olmadığını vurguladı.

Qodsna'nın Ramallah El Akhbari haber ajansından naklettiği haberine göre, Yediot Ahronot gazetesinin İsrail ordusuna ait ulaştığı bazı belgelerde şu yazıyordu: 2014 Gazze saldırısında ordunun ileri gelen komutanları arasında ihtilaflar vardı.

Mezkur gazete tarafından yayınlanan gizli belgelere göre, İsrail Ordusu Genelkurmay Başkanı eski yardımcısı Yair Golan şunları söyledi: İsrail Ordu Komutanları Gazze'den ateşlenen füzeleri durduramadıkları günden beri, füzeleri durdurmanın tek yolunun bölgeye kara harekatı düzenlemekten geçtiğini düşünüyorlardı. Fakat öngörüler ordunun bu adımının büyük zararlar getireceği yönündeydi.

Golan açıklamalarının devamında şunları belirtti: Hava kuvvetleri orduya hakim olan yenilgi atmosferini azaltmak için önemsiz hedefleri 1200 füze ve nokta atışlı bombalarla vurdu.
Golan 2014’deki tecrübenin tekrar yenilenmesi durumunda kaçınılmaz zararlarla sonuçlanacağı konusunda uyardı ancak bunun karşısında Gazze'nin füze saldırısı tehdidini yok etmenin kara harekatından başka bir yolunun olmadığını da vurguladı.
Siyonist general ayrıca şunları söyledi: İsrail dahili cephesinin binlerce füzeye hedef olması öngörülemez bir meseledir. 1973 savaşı Gazze ile gelecekte girilecek savaşın yanında eğlence gibi kalır.

Belgenin bir başka bölümünde generallerden birinin konuyla ilgili şu kısa ifadesine yer verilmiş: Gazze’ye kara harekatını unutun, çünkü bu oldukça tehlikelidir.

Kimliği belirtilmeyen bu general bu sözleri Gazze'ye yönelik saldırıların zirvesinde ve ordu komutanlarının bölgenin kara harekatına karşı kapasitesini araştırdıkları bir esnada gündeme getirmiş.

Bu belgeleri ele geçirmiş olan Yediot Ahronot gazetesi muhabiri Yuvaf Zeyton şunları duyurdu: Bu rapor yaklaşık bir ay önce Genelkurmay Eski Başkanı Gadi Eizenkot, İsrail eski Savaş Bakanı Avigdor Liberman, Netanyahu ve diğer bazı siyasi ve askeri makamlara sunulmuştur.

Siyonist Rejimin 2014 yılında Gazze Şeridine 8 Haziran’dan 26 Ağustos’a kadar 51 gün boyunca düzenlediği saldırı sonucunda Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan istatistiğe göre aralarında yaşları 1 ila 16 ay arasında değişen 578 çocuk ve yaşları 20 ila 40 arasında değişen 489 kadının da bulunduğu 2322 Filistinli şehit olmuştu.

Resmi istatistikler Siyonistlerin Gazze'ye saldırısında 11 bin kişinin yaralandığını ve yaralılar içindeki 302 kadının da kalıcı olarak engelli kaldığını gösteriyor.

 



Yeni yorum ekle