Irak Hizbullah'ından ABD'ye Tehdit

Pt, 04/02/2019 - 13:37

Irak Hizbullah Birlikleri Askeri Sözcüsü, ABD kuvvetlerinin, Irak direnişinin meşru hedefleri olduğunu ve direniş gruplarının, ABD birliklerinin Irak'tan çekilmesi konusunda meclis kararını uzun süre beklemeyeceklerini belirtti.

Welayet News - Irak Hizbullah Birlikleri Askeri Sözcüsü Cafer el-Hüseyni, Pazar günü akşam el-Meyadin televizyonuna verdiği röportajda uyarıda bulundu ve “Washington, Irak topraklarından İran veya Suriye'ye müdahale etmeye karar verirse, ellerini keseriz." dedi.

El-Hüseyni, "ABD Başkanı Donald Trump, hiçbir zaman Irak toprakları üzerinden İran'a yönelik bir saldırı düşünemez." diye ekledi.

El-Hüseyni, "Trump'ın açıklamalarına göre, ABD askerlerinin yeni misyonu belli oldu. Irak direniş grupları, uzun zamandır ABD'nin düşmanca niyetlerinin farkındaydı." açıklamasında bulundu.

Irak Hizbullah Birlikleri Askeri Sözcüsü, Trump'ın son açıklamalarının, ülkenin egemenliğine darbe vurduğunu ve Irak'ın resmi kararına bir meydan okuma olarak değerlendirdi. ABD kuvvetlerinin sınır bölgelerinde hareket özgürlüğünün olmadığını ve müdahale etmeye kalkışamayacığını vurguladı.

El-Hüseyni, Irak siyasi birliklerinin çoğu Amerikan kuvvetlerinin Irak'tan çekilmesini istediği gibi, Irak direniş grupları, karşılaşma için gerekçelere, seçeneklere, olanaklara ve güce sahip olduğunu ekledi.

Irak Hizbullah Birlikleri Askeri Sözcüsü, “İran sahip olduğu güç ve imkanlarla kendini savunmaya kadirdir ve Washington bunu iyi biliyor” dedi.



Yeni yorum ekle