Suriye'de İslam İnkılabı 40. zafer yıldönümü etkinliği

Cu, 01/02/2019 - 17:23

İran İslam İnkılabının 40. zafer yıldönümü kutlamaları Perşembe günü Suriye ve dünyadan 100 bilimsel ve siyasi şahsiyetin katılımıyla başkent Şam'da düzenlendi.

Welayet News - İRİB'in bildirdiğine göre İslam İnklabı Rehberi'nin Suriye temsilcisi Ayetullah Seyyit Ebulfazl Tabatabai, söz konusu merasimde yaptığı açıklamada, "Küresel emperyalizmin İran İslam İnkılabının ileriye doğru hareketini durdurmak için yürüttüğü 40 yıllık çabasına rağmen, bugün bu İnkılap tüm izzet ve kemali ile ayaktadır ve dünyada Direniş ekseni sayılmaktadır."ifadesini kullandı.

Lübnan Hizbullahı İslami- Arabi ilişkiler sorumlusu Hasan İzzeddin, de İran İslam inkılabının 40. zafer yıldönümü etkinliğinde yaptığı açıklamada, şöyle dedi: İran İslam İnkılabı bundan 40 sene önce düşmanın saldırılarına rağmen, dünyanın en büyük güçlerinden sayılacak stratejik ve siyasi bir düzen kurdu.

İran İslam İnkılabının eşsiz tarihi olay olduğunu kaydeden İzzeddin, İran İslam İnkılabının en büyük kazanımlarından birinin Kudüs'ü özgürleştirme sloganı ile Direniş cephesini kurmak olduğunu söyledi.

Bugün 1 Ocak Cuma günü İran İslam İnkılabını zafere götüren Şafakta On Gün sürecinin yıldönümüdür.



Yeni yorum ekle