Suriye ve Venezuela'dan ABD'nin Komplolarına Karşı Mücadele Vurgusu

Per, 31/01/2019 - 13:14

Ali Abdulkerim ve Jesus Gregorio Gonzalez, Suriye ve Venezuela büyükelçileri Lübnan'da bir araya geldi.

Welayet News - Beyrut'taki Venezuela Büyükelçiliği'nde yapılan bu görüşmede taraflar, Amerika ve Avrupa komplolarıyla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Abdulkerim; dış baskı ve güç kullanımının, Venezuela hükümetini deviremeyeceğini belirtti.

El-Savra gazetesi Suriyeli bu diplomattan, "Venezuela ve dostları, bugün Suriye'nin yanındalar ve haklarını destekliyorlar." şeklinde haber nakletti.

Bu Suriyeli diplomat aynı şekilde, Venezuela hükümetini ve halkını, terörist komplolara karşı mücadelede, Suriye'ye sürekli desteklerinden dolayı takdir etti.

Gonzalez de bazı ülkelerin, Venezuela halkının kaynaklarına ve zenginliğine göz diktiğini ve bu ülkede, sahte ve aldatıcı propaganda ve fitne çıkarmak için uğraştıklarını söyledi.

Gonzalez, "Bu yapılanlar faydasızdır ve Venezuela halkı kazanacaktır." dedi ve Suriye hükümeti ve milletinin, ABD-Avrupa komploları karşısında Caracas'a verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Venezuela Lübnan Büyükelçisi, bu komplonun amacının, Venezuela milletinin direnişine darbe vurmak olduğunu belirterek, "Bu millet, kazanmaya ve kaynaklarını korumaya karar verdi." dedi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı 24 Ocak'ta yaptığı açıklamada; ABD’nin Venezuela’nın içişlerine müdahalesini kınadı ve bu müdahalenin, uluslararası hukuku ihlal etmek olduğunu vurguladı.

Suriye, Venezuela egemenliğini sürdürmede ve Amerika hükümetinin düşmanca planlarını yenmede, Venezuela liderliğine ve milletine tam destek verdiğini açıkladı.

 



Yeni yorum ekle