Laricani: Bölgedeki teröristler, ABD'nin ordusudur

Çar, 30/01/2019 - 20:16

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bugün Tahran'da Cezayir Meclisi Dış İşler Komisyonu Başkanı Abdul-Hamid Si Afif'i kabul ettiği görüşmede, ABD'nin teröristleri bir araç olarak kullandıktan sonra, onları bir bölgeden başka bir bölgeye taşıdığını kaydetti.

Welayet News -  İslami Şura Meclis Başkanı, teröristlerin bölgeyi Washington'un istediği gibi istikrarsızlaştırdığını belirterek, onların şu anda ağırlıklı olarak Asya ve Kuzey Afrika'nın bazı noktalarında bulunduğunu söyledi.

Laricani ayrıca, Amerikan "Büyük Yüzyılın Anlaşması" planının ebadına işaretle, onların Filistin meselesini sırf Gazze meselesine indirgemeye çalıştıklarını, bunun büyük bir ihanet olduğunu ifade etti.

İslami Şura Meclisi Başkanı sözlerinin devamında, İsrail rejimi ile Arap ülkelerinin ilişkilerini normalleştirme projesini İslam ülkeleri için kara bir leke olarak niteledi.

 Cezayir Milli Meclisi Dış İşler Komisyonu Başkanı da görüşmede müstekbirlerin ülkelerin iç işlerine karışmalarını eleştirerek, kimsenin Cezayir'e dost ve kardeş ülkelerle ilişkilerinde nasıl davranmasını dikte edemeyeceğini ifade etti.

Si Afif, İran ile Cezayir'in ekonomik münasebetlerinin geliştirilmesine vurgu yaparak, ABD'nin İran'a karşı zalimce yaptırımlarını da kınadı.

Tags: 


Yeni yorum ekle