Ensarullah’tan İşgalci Suud Rejimine Bir Darbe Daha

Sa, 29/01/2019 - 11:04

Yemen halk komiteleri ve ordusu, Suudi rejiminin cinayetlerine yerli füzelerle karşılık vermeye devam ediyor.

Welayet News - El-Alem kanalına göre, Arabistan'ın güneyinde yer alan Necran bölgesindeki Suudi rejimi mevzileri Zelzal-1 füzelerinin hedefi oldu.

Yemen ordusundan bir yetkili, el-Mesire TV kanalına yaptığı açıklamada;  4 füzeden ikisinin es-Sedis askeri üssü ikisinin de el-Beka'e üssüne atıldığını bildirdi.

Suudi rejimi ve işbirlikçilerinin Yemen'de işledikleri cinayetlere son aylarda Yemen ordu ve halk komitelerinin füzelerle karşılık vermeleri ve balistik füzelerle Arabistan'ın içlerini hedef alması Suudi rejimini derin bir şekilde kaygılandırmaktadır.

Ensarullah hareketi heyeti üyelerinden Abdulmecid el-Heneş, el-Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada; BM'nin Yemen işleri özel temsilcisi Martin Griffiths Sana'ya yaptığı birçok ziyarete ve İsveç'te varılan anlaşmaya da temasla, 'Bu durum uluslararası toplumun Yemen'le ilgili İsveç’te varılan anlaşmanın yürürlüğe geçirilmesini istediğini göstermektedir' dedi.

El-Heneş, Ensarullah hareketinin BM yetkilisinin çabalarına destek verdiğini belirterek İsveç anlaşmasına bağlı kaldığını bildirdi.

 



Yeni yorum ekle