Suudi Askerler Toplu Olarak Kaçıyor

Pt, 28/01/2019 - 10:23

Yemen kaynakları, Suudi paralı askerlerinin Cizan'daki kitlesel kaçışlarını ve Asur'daki saldırılarının yenilgisini ve Saada eyaletindeki genel seferberlik ilanı hakkında bilgi verdiler.

Welayet News - El-Mesire haber kanalı, Suudi paralı askerlerinin Cizan'daki kitlesel kaçışlarını ve Asur'a saldırılarının yenilgisi konusunda açıklamada bulundu. 

Yemenli askeri bir kaynak, Yemen Ordusu ve Halk güçlerinin, Suudi paralı askerin Asir bölgesindeki El-Rebua'da askeri mevzilerine yönelik saldırılarını püskürttüğünü söyledi. 

Bu kaynak, "Yemen Ordusu ve Halk güçleri, top atışlarıyla Suudi paralı askerleri taşıyan bir aracı imha etti." diye ekledi. 

Cizan'daki Yemen Ordusu ve Halk Güçleri topçu birlikleri, Cuhfan dağının doğusunda, saldırgan güçlerin birlik ve mevzileriyle onlara ait araçları hedef aldı. Bu saldırılardan sonra birçok Suudi paralı askerin bölgeden kaçtıkları bildirildi. 

Saada Bölgesinde Genel Seferberlik İlanı

El-Mesire haber ağı aynı zamanda, Saada'daki Kitaf bölgesindeki kabile ve halkın, vatan ve namuslarını korumak uğruna, genel seferberlik ve hazırlık için çeşitli cephelere doğru hareket halinde olduklarını bildirdi. 

Saada eyaleti Kitaf bölgesindeki kabile ve halk, birçok cephede mütecaviz güçler ve paralı askerleriyle savaşmak için genel seferberlik ve hazırlık ilan ettiler. Bunun yanında ordu ve halk güçlerine gıda malzemesi de gönderdiler. 

Saada bölgesinde halk ve diğer kabileler, mütecaviz güçler ve paralı askerlerle zafer elde edilene kadar mücadele edilerek savaşılmasını ve ayrıca daha fazla fedakarlık göstermek ve cephelere gitmeye hazır olduklarını vurguladılar. 

El-Hudeyde'ye Yönelik Saldırıların Artması

Bu arada, mütecaviz koalisyonu ve paralı askerlerinin, El-Hudeyde'deki ateşkes anlaşması ihlalleri devam ediyor. Cumartesi akşamı El-Hudeyde ilinin el-Hali semtindeki mütecaviz güçlerin saldırısında bir kadın yaralandı.

El-Hudeyde şehri ve güney bölgeleri semasında, Suudi-BAE mütecaviz koalisyonuna ait casus İHA'lar gözlemlendi. 

 



Yeni yorum ekle