Irak'ı Kana Bulayan ABD'li Şirket Suriye İçin Hazırlanıyor

Cu, 25/01/2019 - 11:04

Irak’ı kana bulayan Blackwater, şimdi de Suriye için hazırlanıyor…

Welayet News - Irak’ı kana bulayan özel askeri güvenlik şirketi Blackwater, Suriye için kanlı ellerini ovuşturmaya başladı. ‘Geliyoruz’ başlıkları ile açıklamalar yapan, ABD askerlerinin Suriye’den çekilmesi sonrası bölgeye yerleşmek isteyen şirket, Trump’ı ikna etmek için büyük bir trafik başlattı.

ABD’nin 2003 yılında Irak’ı işgali sürecinde ABD askerleri ile beraber işgale katılan ve kanlı eylemleri ile adını duyuran özel askeri güvenlik şirketi Blackwater’ın adı şimdi de Suriye ile anılmaya başlandı. ABD’nin çekilme sonrası yerini Blackwater’a bırakması ABD kulislerinde dolaşırken, şirketin kurucusu Erik Prince’in da konu ile ilgili ‘hazırız’ açıklaması da iddiaları güçlendirdi.

‘GELİYORUZ’

ABD Başkanı Donald Trump’a konu ile ilgili tekliflerini sunan şirketin, ateşli silahlar ile ilgili bir dergiye ‘Geliyoruz’ başlığı ile tam sayfa bir açıklama yapması da özellikle bölgede ABD askerlerine yönelik IŞİD saldırılarının yaşandığı bir dönemde dikkat çekti. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda ABD’nin çekilme sonrası yerlerini kendilerine bırakmaması halinde ABD’nin müttefiklerinin Suriye ve İran tarafından mahvedileceğine vurgu yapılıyor.

BAĞDAT KATLİAMI HÂLÂ HAFIZALARDA

Sicili kanlı olan şirket, 2007 yılında Bağdat’ta yapılan katliam ile Ortadoğuluların hafızasında yer edindi. 17 sivili öldüren şirket, tüm dünyadan tepki görünce kısa süreli bir isim değişikliğine gitmişti. Afganistan’da kanlı eylemlere karışan şirketin Irak işgali döneminde adı PKK terör örgütüne silah satma ile de gündeme gelmişti.

ŞİRKETİN KURUCUSU DA DİKKAT ÇEKİYOR

Şirket kadar, şirketin kurucusu olan EricPrince ile ilgili bilgiler dikkat çekiyor. Eski bir ABD askeri olan Prince’in, seçim döneminde Trump’ın kampanyasına 250 bin dolar bağış yaptığı yönünde iddialar sıkça dile getiriliyor. Ayrıca Kuzey Carolina’da 28 bin metrekarelik eğitim alanına sahip olan şirket, dünyanın en büyük özel askeri eğitim tesisinin de sahibi durumda.

 



Yeni yorum ekle