Batının Suudi Koalisyona Silah Satışı Utanç Verici

Cu, 25/01/2019 - 10:26

Çocukları Kurtarın Vakfı (Save The Children), yaptığı açıklamada, Batılı parlamentoların Yemen'e karşı Suudi-BAE koalisyonuna askeri teçhizat satmaya devam etmesinin utanç verici olduğunu söyledi.

Welayet News - Çocukları Kurtarın Vakfı, internet sitesinde, "Yaklaşık 4 yıldır Yemenli çocuklar, Suudi koalisyonunun Yemen'i işgal etmesinden dolayı dünyanın en kötü insanî krizi içinde yaşıyorlar. Bu acıyı sona erdirmenin tek yolu, bu koalisyona silah satışını sonlandırmaktır." diye yazdı. 

Vakfın Yemen’deki Katarlı yöneticisi olan Tamer Kirles, bir haberde, Yemen’de 14 milyon insanın açlık ve açlık riski altında olduğunu belirtti. 

Tamer Kirles, Yemen'deki 14 milyon insanın ölümcül şartlar altında olduğunu ve hayatta kalmak için gıda yardımına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Vakıf, "Savaşın başlamasından bu yana 85 bin Yemenli çocuğun şiddetli açlıktan ölmesinden dolayı endişeliyiz" dedi. 

Çocukları Kurtarın Vakfı, Yemenilerin yaklaşık üçte ikisi bir sonraki yemeklerini ne zaman alacaklarını bilmiyorlar, diye belirtti. Vakıf ayrıca, Yemen'de açlıktan hayatını kaybetmeyen insanların ise çeşitli hastalıklara yakalanma riski altında olduğunu konusunda uyarıda bulundu. 

Yemen, aynı zamanda dünyanın en büyük kolera salgınıyla da başa çıkmaya çalışıyor ve belirtildiğine göre, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin hastanelerin bombalaması, durumu daha büyük bir krize doğru sürüklüyor. 

ABD, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon kuvvetlerini askerî teçhizatla donatarak, hastaneler de dahil olmak üzere sivil alanların bombalanması konusunda eğitim verdi.

 



Yeni yorum ekle