Suriyeli Kürtler Müzakereye Oturacak

Cu, 25/01/2019 - 10:20

Suriyeli kürt silahlı birliklerinden bir komutan dün yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde, Suriye'nin kuzey batı bölgesinin geleceğiyle ilgili olarak Suriye hükümetiyle müzakereye oturacaklarını söyledi.

Welayet News - İRNA'nın haberine göre, Sipan Hemu, Suriye yönetiminin sözkonusu bölgenini geleceğiyle ilgili tutumunu olumlu nitelerken, 'her iki taraf da müzakere için çaba gösteriyor' dedi.

Amerika'nın desteğindeki Suriye silahlı kürt birlikleri daha önce Suriye yönetimi ile müzakereden sakınıyordu ama Amerikan başkanı Trump'ın, 19 aralık tarihinde yaptığı açıklamada, Suriye'den çekileceklerini bildirmelerinin ardından  Suriyeli kürt silahlı birliklerin de tutumu değişti.

Bu arada Suriye ordusunun ve müttefiklerinin açık tutumu ve ABD ve dış güçlerin desteğindeki teröristlerin yenilgiye uğraması ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik tehditlerinin artması, Suriyeli Kürtlerin  tutumunun değişmesine ve Suriye devleti ile müzakereye yaklaşmasına neden oldu.

Bu arada Suriye'nin kuzeyindeki Kürt muhaliflerin en büyük kaygılarının Türkiye olduğu bildiriliyor.

Türkiye, Suriye Halk Savunma Güçleri olarak bilinen YPG'yi ve PKK'yı terör örgütü olarak görüyor ve bunlara karşı operasyon düzenleneceğini bildiriyor. 

 



Yeni yorum ekle