Siyonistler Polis Eşliğinde Kudüs'te Saldırı Düzenledi

Cu, 25/01/2019 - 10:10

Filistin medyası, siyonistlerin terör rejimi İsrail emniyet genel müdürünün eşliğinde Kudüs'te saldırı düzenlediklerini bildirdi.

Welayet News - Kudüs’teki işgal polisi şefi Yoram Halevi, 1967’deki savaşta Kudüs’ün işgaline katılan bir grup eski askerle birlikte dün (24 Ocak Perşembe) Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi’nden edinilen bilgiye göre, işgal polisi ve özel kuvvetler El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girerek baskına katılacakları korumak amacıyla Filistinlileri uzaklaştırdı.

İşgal polisi şefinin 1967’de Kudüs’ün işgaline katılan 85 eski askerin başında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği, baskın sırasında gruba işgal polisinden bir ekibin de görüntü almak amacıyla eşlik ettiği, dün ayrıca 41 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği ifade edildi. Halevi ve eski askerlerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda provokatif bir şekilde dolaştığı ve Mescid-i Aksa’da gergin anların yaşandığı kaydedildi.Yahudi yerleşimciler de dün sabah işgal polisi ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.         

Onlarca haham ve sözde heykel örgütleri önceki gün “Yahudi Şeriatında Heykel Dağı” isimli kitabın yayınlanması münasebetiyle düzenlenen törende Mescid-i Aksa’nın yıkılarak enkazı üzerine sözde heykelin inşa edilmesi çağrısı yaptı.

 



Yeni yorum ekle