Özgürlükçü Yemen Halkı Tecavüze Karşı Çareyi Direnişte Buldu

Cu, 25/01/2019 - 00:45

Ensarullah lideri, özgürlükçü Yemenlilerin tecavüze karşı çareyi direnişte bulduklarını ve bunun ise Kurani, ahlaki ve haklı bir tutum olduğunu söyledi.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyit Bedruddin Abdülmelik el-Husi, Şehitler Günü münasebetiyle Perşembe akşamı yaptığı canlı televizyon konuşmasında, düşmanın, halktan ya kendilerinin yanında durmalarını ya da teslim olmalarını istediğini belirterek, teslim olmanın bir hata olup ilahi öğretilerle de örtüşmediğini söyledi.

Saldırganlara karşı teslimiyet seçeneğini öne çıkaranları eleştiren Ensarullah lideri, bu yaklaşımı terviç edenlerin, alınlarındaki kara lekelere başka bir kara leke eklediklerini vurguladı.

Ülkesine yönelik Suudi-BAE koalisyonu tarafından yapılan saldırılara karşı Yemen Silahlı Kuvvetlerinin ortaya koyduğu direniş ve tutumdan dolayı takdir ve şükranlarını dile getiren el-Husi, “Tarih, onların bu tarihi tutumunu kalıcılaştıracak ve sonraki kuşaklara bir hatıra olarak bırakacaktır” dedi.

Seyid Bedruddin el-Husi, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin askeri kabiliyetleriyle ilgili olarak ise, ‘bu kabiliyetlerin denizden karaya, karadan havaya kadar bütün düzeylerde gelişme ve takviye olma yoluna girdiğini’ kaydetti.

Yemen’e yönelik mütecaviz operasyonların pek çoğunda İsrail’in ortak olduğunu anımsatan Ensarullah lideri, halkın iradesini kırmak için düşmanın ekonomik olarak halkı bir takım sorunlarla karkaşıya getirmeye çalıştığını ancak başaramdığını söyledi. El Husi, “Düşmanın Yemen’i işgal edemediği için, özellikle kara, deniz ve havada savaşma kabiliyetimizin büyüme yolunda olması yüzünden hayal kırıklığı yaşadığını” sözlerine ekledi.

Ensarullah lideri, “Suudi Arabistan ve BAE ellerinden gelen her şeyi Yemen aleyhinde başlattıkları savaşta kullanıyorlar; çünkü, Yemen’i işgal etme hedefleri gerçekleşmeyince hayal kırıklığı ve hüsrana uğradılar” şeklinde konuştu.

Yemen halkının saldırganlara karşı uyanık olması gerektiğini belirten Ensarullah lideri, “Düşmanın bu tecavüzde yorgun düştüğünü, kesinlikle daha fazla bedel ödeyeceğini ve Suudi rejimin dünyada itibarının sıfırlandığını” vurguladı.

Buna rağmen, ‘ulusal kurtuluş hükümetinin Yemen’de onurlu bir barışa hazır olduğunu’ açıklayan el-Husi, ‘bunun İsveç müzakereleri ve önceki görüşmelerde ulusal kurtuluş hükümetince kanıtlandığını’ söyledi.

Seyit Abdülmelik el-Husi, “Suudi rejimi, adı öylesine kötüye çıkmış, öyle zilletli bir duruma düşmüş ki dünyada ‘cinayet’ ve ‘istibdat’ adıyla tanınan bir rejim haline geldiğini” ifade etti.          

Welayet News



Yeni yorum ekle