Venezuela, ABD ile diplomatik ilişkileri kesti

Çar, 23/01/2019 - 23:36

Trump'ın Venezuela'da ABD destekli muhalefet lideri Juan Guaido'yu 'geçici devlet başkanı' olarak tanımasının ardından Venezuela Devlet Başkanı Maduro ABD ile diplomatik ilişkileri kestiklerini açıkladı.

Welayet News - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Caracas'taki Miraflores Başkanlık Sarayı'nda konuşma yapıyor. 

Maduro, ABD ile diplomatik ilişkileri tamamen kestiklerini açıkladı.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD'li diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre verdiklerini belirtti.

Maduro’nun yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

'NE DARBE NE MÜDAHALECİLİK'

"Bu, ABD hükümetinin ve Venezuela’yı bir iç savaşa, şiddetli bir çatışmaya sürüklemek isteyen ve ABD’de iktidarı alan aşırılıkçıların muazzam sorumsuzluğudur.

Çok ileri gittiler. ABD'nin emperyalist hükümeti ile tüm diplomatik ve siyasi ilişkileri kesme kararı aldım. Dışarı! Hepsi gidebilir.

Venezuela’yı Washington’dan yönetmeyi amaçlıyorlar. Washington’un emirlerini yerine getiren bir kukla hükümet istiyor musunuz?

Venezuela’yı Bogota’dan yönetmek istiyorlar. Kendimizi oligarşinin köleleri haline getirecek miyiz?

Venezuela saygındır. Ne darbe ne müdahalecilik. Venezuela barış ve ilerleme istiyor.

Venezuela’nın önünde zorlu işler var. Ekonomik toparlanma işi. Elbette Venezuela’nın toparlanmasını, büyümesini ve refahını istemiyorlar. Bu bizim için büyük bir görev.

2019 yılını iyi yönetmeyi sağlamalıyız. Büyümeyi refahla, eşitlikle ve toplumsal yatırımla sağlamalıyız. 

Gringo (ABD) imparatorluğuna güvenmeyin. Onların çıkarlarını yöneten şey Venezuela’nın petrolüne, gazına ve altınına olan arzularıdır. Bunlar size ait değil, bunlar Venezuela’nın egemen halkına ait.

Son olarak Ekvador'da hükümet ve Devlet Başkanı Lenin Moreno'nun yanlışı yüzünden içler acısı gelişmeler yaşandı. [Moreno] Venezuelalılara karşı cadı avına ve saldırganlığa başladı. Yabancı düşmanlığı kirlidir. Ve biz bizimle birlikte yaşayan Ekvadorlulara ya da Perululara karşı herhangi bir saldırıya girişemeyiz. Bu insanlar Lenin Moreno gibi korkunç bir devlet başkanı nedeniyle suçlanamazlar.

Ekvador Devlet Başkanı bir demagogdur, bir haindir!"

 



Yeni yorum ekle