İsrail Suriye'de Her Türlü Teröre Destek Veriyor

Çar, 23/01/2019 - 08:52

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, işgal edilen Golan’ın geri alınması Suriye’nin sabit hakkı olup müzakere veya feragat konusu olamayacağını veyahut da zaman aşımına uğrayamayacağını belirtti.

Welayet News - Irkçı İsrail'in Suriye'de terörün her türlüsünü desteklediğini belirten Caferi, Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı konuşmada, ''Güvenlik Konseyi daimi üyesi ülkelerin bu geçici varlığa yönelik sağladığı sonsuz desteği ve de konsey sorumluluklarını yerine getirmede başarısız olmasaydı işgalci İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırısı da olamazdı'' dedi. 

Caferi, ABD, İngiltere ve Fransa’nın yalancı şahit rolünü oynamaya devam etmeleri ve Güvenlik Konseyi'nin sorumluluklarını yerine getirmesini engellemeye devam etmelerinin, Suriye’nin kendisini savunma ve işgal altındaki Suriyeli Golan’ı geri alma hakkını kullanmasını engellemeyeceğini söyledi.

Caferi, İsrail işgalinin, işgal altındaki Suriyeli Golan’daki durumu değiştirme girişimlerinin başarısızlığa mahkum olduğunu ve hiçbir şekilde Suriye’nin Golan üzerindeki yasal ve egemen haklarını etkilemeyeceğini söyledi.

Caferi, BM’in bölge temsilcisi Nicolai Maladinov’un raporunda işgal edilen Golan’lı vatandaşlara karşı günlük baskıcı uygulamaları ve suçlarını gözardı etmesinin garip olduğunu vurguladı.

Caferi, işgalin devam etmesi ve İsrail’in Filistin davasını öldürmesinin güven ve istikrar yoksunu bölgenin tanık olduğunun baş sebebi olduğunu belirtti.

Güvenlik Konseyi’nin Suriye topraklarına yönelik tekrarlanan ırkçı İsrail saldırılarını durdurması için gerekli önlemleri alma zamanı gelmedi mi sorusunu dile getiren Caferi, işgalci İsrail’i destekleyen ülkelerin politikaları ve tutumlarını gözden geçirmesi ve uluslararası karar ve merciler gereğince hakların sahiplerine geri iade edilmesine çalışması gerektiğini vurguladı.

Caferi, Suriye’nin Filistin halkının geleceğini belirleme ve mültecilerin geri dönüş haklarının garantiye alınması ile başkenti Kudüs olan devletlerini ulusal tüm toprakları üzerinde kurma hakkına sahip olduğunu söyledi.

 



Yeni yorum ekle