Hz. Fatıma'yı Anarken Vahdete Zarar Vermeyin

Çar, 23/01/2019 - 08:44

Hz. Fatıma’yı(as) anma günlerine dikkat edilmelidir. O yüce insanın hayatı anlatılırken şehadeti anlatılırken ihtilafa sebeb olacak meseleler anlatılmamalıdır.

Welayet News - Şii Alimlerden oluşan bir topluluğa Hz. Fatıma’nın vefat yıldönümü dolayısı ile hitap eden İmam Hamanei onları Hz. Fatıma’yı anma programlarında Şii- Sünni vahdetine zarar verip Amerika ve Siyonistlerin amaçlarına hizmet etmemeleri konusunda uyardı.

İmam Hamanei açıklamasında şunları söyledi:

“Hz. Fatıma’yı(as) anma günlerine dikkat edilmelidir. O yüce insanın hayatı anlatılırken şehadeti anlatılırken ihtilafa sebeb olacak meseleler anlatılmamalıdır.

Bugün uluslar arası dehşetli ve şeytani siyasetler ciddi bir şekilde Şii ve Sünni arasında ihtilaf çıkarma peşindedir.

Bugün bölgede yaşanan savaşların hiçbiri itikadi savaşlar değildir. Siyasi savaşlardır ve çeşitli siyasi ve kavmi güdülerdir.  Mezhebi değildir.

Lakin düşman yani Amerika, yani Siyonist yani İngiliz bu davaları bu ihtilafları mezhebi bir ihtilafa çevirmeye çalışıyorlar.

Çünkü mezhebi ihtilafların kolaylıkla çözüleceğini biliyorlar. Biz bu hedefe yardım etmemeliyiz.

Biz bugün yanımızda Ehli Sünnet kardeşlerimizden öyle kimselere sahibiz ki bizimle birlikte Ehl-i Beytin haremini savunmak için savaşıyorlar, öldürüyorlar ve şehid oluyorlar.

Haremi savunurken şehit olanların ailelerinden yanıma gelenler arasında birkaç Sünni ailede vardı.

Bu Ehl-i Sünnet kardeşlerimiz Hz. Zeyneb’in haremini, veya Emirel Müminin’in haremini veya Seyyid’üs Şüheda’nın haremini savunmak için kendi gençlerini cepheye gönderiyorlar ve şehitleri ile iftihar ediyorlar.

Bunları gücendirmemeli miyiz? Bunların bizden uzaklaşmasına sebep  olacak  bir iş mi yapmalıyız? Bunlar önemli noktalardır.

Bugün Ruhaniyet camiasının alimler camiasının önemli önceliklerinden biri Amerika’nın gerçekleştirmekte olduğu, Siyonistlerin gerçekleştirmekte olduğu bu işe engel olmaktır. Müslümanları tefrikaya düşürmesine engel olmaktır. Buna dikkat ediniz.” dedi.



Yeni yorum ekle