Ensarullah: Mansur Hadi'nin Yemen'in Geleceğinde Yeri Yok

Sa, 22/01/2019 - 12:05

Ensarullah Hareketi liderlerinden biri, Suudi Arabistan kuklası firari cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve yardımcısı Ali Muhsin el-Ahmar'ın Yemenin gelecekteki siyasi sürecinde yerinin olmadığını belirtti. 

Welayet News - Ensarullah Hareketi liderlerinden Faysal Ebu Talib, Birleşmiş Milletler Müsteşarı Moin Sharim ile Yemen'deki toplantısı sırasında, İsveç Anlaşmasının sonuçlarına, özellikle El-Hudeyde limanı anlaşmasına ve esirlerin değişimine ve Yemen'deki kapsamlı bir siyasi çözüme ilişkin bir dizi konuyu ele aldı. 

Ensarullah Hareketi liderlerinden Faysal Ebu Talib, "Abdurabbu Mansur Hadi ve yardımcısı Ali Muhsin el-Ahmar'ın Yemenin gelecekteki siyasi sürecinde yeri yok ve Yemen'in meşru hükümetinin onlardan öğrendiği şey; saldırgan ülkelerin Yemen'i işgal etme hedeflerini gerçekleştirmesi ve servetlerine hükmetmelerinden başka bir şey değildir." dedi. 

Faysal Ebu Talib, Yemen'in batı kıyısındaki El-Hudeyde limanı için yapılan anlaşma hakkında şöyle dedi: "Anlaşmanın önündeki zorluklar arasında, BM koordinasyon grubunun şefi Patrick Cammaert'in bu anlaşmanın uygulanmasında olumsuz bir etki bırakması yer alıyor. Çünkü anlaşmayı bozmaya ve İsveç istişareleri sırasında anlaşmanın dışında geçen konuları gündeme getirmeye çalışır." 

Ensarullah Hareketi liderlerinden Faysal Ebu Talib esilerin takası konusunda ise şöyle dedi: " Esirlerin kaderlerinde etkisi bulunan ve esirleri ellerinde bulunduran saldırgan güçler Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, anlaşmanın uygulanmasının ve belirtilen zaman diliminde esirlerin değişiminin  gerçekleştirilmesini engellendiler." 

 



Yeni yorum ekle