Trump'tan iki yılda 8 binden fazla yalan

Sa, 22/01/2019 - 09:07

ABD başkanı Trump'ın iki yıllık iktidarı döneminde 8 binden fazla yalan iddiada bulunduğu bildirildi.

Welayet News - Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2018’deki açıklamalarının toplam 5,611 yanlış ve yanıltıcı bilgi içerdiğini öne sürdü.
Gazetenin iddiası, Trump’a atfedilen her açıklamayı günü gününe izleyen veri doğrulama servisinin araştırmasına dayanıyor.

Buna göre, 2017’de toplam 1,989 kez hatalı bilgi veren ya da asılsız iddia ortaya koyan Trump geçen yıl üç kat daha fazla yanlış açıklama yaptı. Gazete, Trump’ın 22 Ekim’de Teksas senatörü Ted Cruz’la birlikte gittiği Teksas’ta bir günde 83 kez ‘gerçekleri çarpıtarak’ rekor kırdığını savundu. Trump bu yılın başlarında ABC News’la söyleşisinde sık sık dürüstlükten uzaklaştığı iddiasına “Her zaman gerçekleri söylemek istiyorum yani, bunu yapmaya çalışıyorum. Mümkün olduğunda doğruyu söylüyorum” diye cevap  vermişti.

Bu arada Trump’ın sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalar yapması artık olağanlaştı. Fakat o kadar çok paylaşım yapıyor ki, şu ana kadar 40 binden fazla tweet attı. 

Trump’ın tutarsız sosyal medya açıklamaları yalnızca müttefikleri ile olan ilişkilerine zarar vermiyor. Aynı zamanda Beyaz Saray güvenliğini de tehdit ediyor. Trump, sırf Twitter kullanabilmek için taşıdığı iPhone’u rutin güvenlik kontrollerine göndermiyor. Beyaz Saray’ın geleneksel güvenlik protokollerine de direniyor. 

 

Tags: 


Yeni yorum ekle