Netanyahu Arabistan Yolcusu

Pa, 20/01/2019 - 15:13

Siyonist İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yakın gelecekte Suudi Arabistan'ı ziyaret edip Veliaht Prens Selman ile görüşeceği öğrenildi.

Welayet News - Fox News Business'in haberine göre, Siyonist İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yakın bir zaman zarfında, Suudi Arabistan'ı ziyaret edip Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşeceği açıklandı.

Habere göre, Siyonist İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, Suudi Arabistan’a yapacağı ziyarette ciddi olduğu ve Suudi Arabistan'a olası ziyaretin en büyük sebebinin ise Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın olduğu öğrenildi.

Fox News, muhtemel ziyaretin sonuçlarına dair yer verdiği analizinde, Muhammed bin Selman'ın, Selefilerin ülkedeki rol ve etkinliklerini azaltmak amacı taşıdığını açıkladı. 

"Netanyahu, bin Selman'dan ne isteyecek?"

ABD merkezli haber kanalı olan Fox News'in  'News Alert' adlı programında, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Suudi Arabistan'a ziyaretini ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile yapacağı görüşmeyi değerlendirdi. Kanal, "Bu ziyaret gerçekleşirse, Netanyahu, Selman'dan ne isterdi?" diye sordu.

Kanalın sorumlularından olan analist Walid Faris sorulan soruya, “İlk önce Netanyahu'nun bu adımı atıp Suudi Arabistan'ı ziyaret etmekte çok ciddi olduğunu bilmeliyiz” diyerek, "2015 yılında eski ABD Başkanı Barack Obama, İran'la nükleer programı konusunda bir anlaşma imzaladı; çünkü İran, Suudi Arabistan ve İsrail'i endişelendiriyor. İran bölgedeki yönünü ve davranışını değiştirmedi ve İsrail’i yok etme gündemini sürdürmeye devam ediyor." şeklinde yanıtladı.

 



Yeni yorum ekle