Erdoğan: AK Parti adayı bizim için neyse MHP'nin adayı da odur

Ct, 19/01/2019 - 21:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da partisinin belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuştu. İki ilçede MHP adaylarını destekleyeceklerini söyleyen Erdoğan, "En ufak bir şüphe olmadan AK Parti adayı neyse bizim için MHP'nin adayı da odur" dedi.

Welayet News - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Samsun adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Erdoğan, “Bu salonda üstte gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, istikrarımızı korumaya ant içmiş Cumhur İttifakı’nın dirayetini görüyorum. Ne diyor o meşhur Samsun türküsünde; ‘Kara kara kazanlar, kara yazı yazanlar, cennet yüzü görmesin aramızı bozanlar.’ Evet, biz de ‘Aramızı bozanlar, cennet yüzü görmesin’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hem millet hem de AK Partililer olarak, birlik ve beraberlik içinde, düşmanı sevindirmeyelim” diyen Erdoğan, “Kişisel hesaplarını şehrinin, partisinin ve ülkesinin üzerinde tutan kişi, bilin ki davasının değil, enaniyetinin emrindedir. Cumhur İttifakı’yla kurduğumuz gönül birliğini inşallah hep birlikte yüceltecek, hep birlikte zafere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

‘BAY KEMAL’E AÇTIĞIM DAVALARDAN DA TAZMİNAT GELECEK’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Bay Kemal diyor ki ‘Çiftçiler aç, çiftçilerin ellerinden toprakları alındı’. Samsunlu çiftçilerimize toplamda 2 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Ama bundan haberi yok, olmaz da. Çünkü bunun derdi yalan, iftira. Aldığım paraları görüyorsunuz. 1,5 milyona yakın tazminata mahkum oldu. İşi gücü yalan. Şu anda devam eden mahkemeler var. Onlardan da gelecek. Bunun tazminatlarını ödemek üzere CHP’nin içinde bir tazminat komisyonu kurdular. Milletvekillerinden para topluyorlar. Onlardan toplanan paralarla bu tazminatları ödeyecekler. Onun için de rahat rahat yalan söyleyebiliyor. Bırakın onu kendi haline.”

Erdoğan, AK Parti adaylarını açıkladıktan sonra MHP adaylarını sahneye davet etti. Erdoğan, “Alaçam’da aday koymuyoruz ve Cumhur İttifakı çerçevesinde MHP adayı İlyas Acar’ı destekliyoruz. Ve en ufak bir şüphe olmadan AK Parti adayı neyse bizim için MHP’nin adayı odur. Birliğimizi beraberliğimizi güçlü bir şekilde ortaya koyacağız Cumhur İttifakı’yla” dedi.

AK Parti ve MHP arasında Samsun’daki ittifak görüşmeleri sırasında yapılan açıklamalar nedeniyle iki partinin de il başkanları görevden alınmıştı. Disipline sevk edilen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta da partisinden ihraç edilmişti.

 



Yeni yorum ekle