Zorba Suudi Rejim Dünyaya Hesap Vermeli

Cu, 18/01/2019 - 13:54

Amerika Vermont eyaleti senatörü, Amerika ve dünya toplumunun, zorba Suudi rejimin yaptıkları nedeni ile hesap vermeye zorlaması gerektiği zamanı geldiğini söyledi.

Welayet News - Bernie Sanders dün twitter sayfasında yaptığı paylaşımda, Suudi Arabistan veliahdı Muhammed bin Selman'ın ilerici reformist biri olarak takdir edildiği bir sırada onun, aktivistleri tutuklama, işkence etme ve öldürme  rekorunun başka gerçekleri ortaya koyduğunu söyledi.

Bilindiği üzere Arabistan'da insanlık dışı eylemler, Muhammed bin Selman'ın işbaşına gelmesi ile birlikte büyük oranda arttı. Suudi rejim muhaliflerinin tutuklanması, işkence edilmesi ve öldürülmesi, ayrıca Yemen'e askeri saldırısı, Muhammed bin Selman tarafından en bariz bir şekilde işlenen insanlık dışı eylemler olarak uluslararası toplum tarafından sürekli kınanmıştır.

İnsan hakları izleme örgütü 2018 yılında Suudi Arabistan'ı binlerce insanı yargılamadan yıllarca hapiste tutmakla suçladı. Örgüt raporuna göre söz konusu tutukluların bazıları, haklarında her hangi bir kara verilmeden 10 yıldan fazla bir süre hapiste tutulmuşlardır.

 



Yeni yorum ekle