ABD, Balkanlar'ı İstikrarsızlaştırıyor

Per, 17/01/2019 - 07:38

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve bazı Batılı ülkelerin Balkanlar'daki tek taraflı eylemlerinin bölgeyi istikrarsızlaştıran etken olduğunu belirtti.

Welayet News - Sırbistan ziyareti öncesinde Sırp medyasına konuşan Putin, “Elbette biz ABD’nin doğrudan güvenliğimiz için tehdit arz eden füze konuşlandırmalarına göz kapama niyetinde değiliz. Etkili karşı tedbirler almak zorunda olacağız. Ancak Rusya, sorumluluk ve sağduyu sahibi bir ülke olarak yeni silahlanma yarışına ilgi duymuyor” dedi.

Rus lider, “Rusya kararlı ve tutarlı bir şekilde, gergin ve öngörülemez olarak kalmaya devam eden genel uluslararası durumun iyileştirilmesini savunuyor. Üstelik bu durum büyük oranda ABD ve bazı diğer Batı ülkelerinin kuvvet dahil son bulmayan, tek taraflı eylemleri yüzünden oluşmuştur. Bunun sonucunda genel cepheleşme ve güvensizlik havası güçleniyor” diye konuştu.

Putin, “Ayrıca daha önce defalarca dile getirdiğimiz gibi, NATO’nun genişleme politikasını soğuk savaş kalıntısı, hatalı ve yıkıcı strateji olarak görüyoruz” diye konuştu.

NATO’nun günümüzde Balkanlardaki varlığını güçlendirmeye çalıştığına işaret eden Rus lider, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bununla sadece yeniden Avrupa kıtasında sınır çizgiler çiziyorlar, güvenliğin bölünmezliği ilkesini kaba biçimde bozuyorlar. Tüm bunlar sonuç olarak Avrupa’da istikrarın güçlenmesine değil, güvenin azalmasına ve gerilimin artmasına yol açıyor”.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle