İran Karşıtı Konferans Başarısızlığa Mahkumdur

Sa, 15/01/2019 - 10:35

Abdulbari Atvan, ABD'nin Polonya'da düzenleyeceği İran karşıtı konferansın şimdiden yenilgiye mahkum olduğunu ifade etti.

Welayet News - Amerika'nın Suriye'den çekilmek mecburiyetinde kaldığını kaydeden Atvan, "Amerika dışişleri bakanının bölgeye düzenlediği ziyaretin getirisi bölgedeki Arap şeyhliklerinin hazinelerini talan etmekti, Amerika'nın Suriye'ye karşı oluşturduğu büyük koalisyon geçen birkaç yıl içerisinde hedeflerinden hiçbirisine ulaşamadı"ifadesini kullandı.

Atvan yazısının devamında şu ifadelere yer verdi: Biz, Suriye'de durumun iyileşmesi ve Şam yönetiminin Suriye topraklarına hakim olması ve kontrolü sağlamasının, Tel Aviv için büyük bir yenilgi olduğunu iyi biliyoruz.

Geçen sene Siyonist İsrail'in F-16 savaş uçağının Suriye tarafından düşürüldüğüne değinen Atvan, Siyonist rejimin Şam çevresine düzenlediği son hava saldırılarında başarısızlığına işaret ederek, şöyle dedi: Şam yönetimi Siyonist rejim tarafından gerçekleşen füze saldırısını def ederken, Siyonist savaş uçaklarınca fırlatılan 8 füzden 6'sını avladı ve söz konusu füzelerin hiçbirisi hedefe isabet edemedi. Siyonist İsrail, son yıllarda 220'den fazla kez Suriye'ye saldırı düzenlemesine rağmen, İran ve Hizbullah'ın bölgedeki varlığının azametini etkileyememiştir.

Amerika dışişleri bakanı Mike Pompeo'nun bölgeye düzenlediği ziyareti, İran karşıtı savaş ve İsrail'e destek ilanı olduğu ve Sünni Arap NATO'sunu kurmayı hedeflediğini kaydeden Atvan, Amerika'nın bölgeden çekilmesinin Amerika'nın bölgeye yönelik projesinin hezimeti sayıldığını belirterek şöyle dedi:

Bu geri çekilme, Amerika'nın Afganistan'dan olası geri çekilmesine paralel bir gelişmedir ve Irak yetkilileri, Amerika dışişleri bakanı Pompeo ile görüşmede, kesin bir dille Irak'taki üslerin İran ve Suriye'ye saldırı için kullanılmasına karşı olduklarını bildirmiştir.

 

Tags: 
alinti yazilar: 


Yeni yorum ekle