İmam Hamanei: İran halkı, ABD'yi tarihi hezimete uğratacak

Çar, 09/01/2019 - 21:53

İslam İnkılabı Rehberi, Amerikalılar'ın mutluluk içinde İran milletine eşine rastlanmayan yaptırım uyguladıklarını söylediklerini, ancak İran milletinin bu bağlamda onları şimdiye kadar hiç görmedikleri bir hezimete uğratacağını kaydetti.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hameni bugün Kum halkının muhtelif kesimlerini temsil eden binlerce vatandaşın 19 Dey kıyamı dolaysıyla kendisiyle yaptıkları görüşmede, İran milleti ve Amerika arasındaki karşılaşmanın tarihi ve hak-batıl karşılaşması olduğuna işaretle, bunun nedeninin emperyalizm ve sömürgeciliğin milletlerin kanından beslendiğini ve İslam İnkılabı'nın bu aşikar zulmün karşısında durup, milletleri uyandırmaya çalışması olduğunu vurguladı.

İmam Hamanei, "kahrolsun Amerika" sloganlarının muhtelif ülkelerde duyulmasını eşine rastlanmayan bir olay ve İran'ın başarı işareti olarak niteleyerek, emperyalizmin milletleri, "İranofobi", "İslamofobi" veya "Şii korkusu"yla yanıltmaya çalıştığını, "Tabi milletler, İslami İran'ı düşman olarak görmüyorlar ve nerede gerçek ortaya çıkarsa, onu destekliyorlar." beyanatında bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi, Avrupa ve Amerika'da patlak veren olayların Batı medeniyetindeki manevi boşlukların tehlikeli sonuçlarının bariz işaretleri olduğunu ifade ederek, "karşı tarafta, dini demokrasi ve güncel araçlar ve imkanlarla İslami medeniyete doğru hareket devam ediyor ve bu hakikat da, emperyalistleri korkutuyor" beyanatında bulundu.

Küresel zalimlerin İran ile düşmanlığının gerçek nedeni hakkında saf düşünmemek gerektiğine vurgu yapan İmam Hamanei, bu düşmanlığın esas sebebinin, "İslam İnkılabı'nın dev hareketinin hakikat ve mahiyeti, milletin cesaret, fedakarlık ve sadakati ve nizamın sürekli ve tam şekilde İslam İnkılabı'nın ilkelerine bağlılığı" olduğunu kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi, Amerika'nın hesap sisteminin süregelen zafiyetinin bir gerçek olduğuna dikkat çekerek, "Bazı Amerikalı yöneticiler, deli numarası yapıyorlar, tabii ben bunu kabul etmiyorum,ancak onlar gerçekten birinci dereceden aptallar." diye konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi bazı Batılılar'ın alakasız sözlerini soytarılık sözlerine benzeterek, "Onlar İran'a insan haklarını Suudiler'den öğrenin diye tavsiyede bulunurlar; acaba bu, bir soytarının sözü değil mi?" ifadelerini kulandı.

 

 

Tags: 


Yeni yorum ekle