Pompeo: Erdoğan Suriye'deki ortaklarımızın korunacağının güvencesini verdi

Sa, 08/01/2019 - 09:57

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Donald Trump’a, ABD'nin askerlerini Suriye'den çekmesinin ardından Türkiye olarak ABD'nin Suriye’deki ortaklarını koruyacağını söyledi' dedi.

Welayet News - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Donald Trump’a, ABD'nin askerlerini Suriye'den çekmesinin ardından Türkiye olarak ABD'nin Suriye’deki ortaklarını koruyacağını söyledi' dedi.

Ortadoğu turu öncesi CNBC'ye konuşan Pompeo, ABD askerlerinin Suriye'den çekilme planının IŞİD ile mücadele ve İran'ın bölgedeki etkisinin sınırlandırma nüfuz etmesine son verme misyonunu stratejisini değiştirmediğini ifade etti.

Pompeo, ABD'nin Suriye'de desteklediği Kürt güçlerin Türkiye tarafından hedef alınıp alınmayacağı sorusunu üzerine, "Erdoğan, Trump'a Türkiye'nin ABD askerlerinin Suriye'den ayrılmasından sonra IŞİD'le mücadeleyi devam ettirecekleri ve IŞİD'e karşı birlikte savaştığımız ortaklarımızın korunacağı yönünde güvence verdi" şeklinde konuştu.

Trump, IŞİD'in Suriye'de yenilgiye uğrattıklarını ve Suriye'den askerlerinin çekileceğini duyurmuş, ancak gelen tepkiler üzerine askerlerin çekilmesinin 'zamana yayıldığı' bildirmişti.

 



Yeni yorum ekle