İran’ın gayrı meşru Siyonist rejim karşısındaki politikası değişmezdir

Çar, 02/01/2019 - 10:13

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, İran’ın gayrı meşru Siyonist rejim ve Filistin ülküsünü savunmadaki politikasının ilkesel ve değişmez olduğunu söyledi.

Welayet News - Bazı Arap medya gruplarında İran’ın Siyonist rejim İsrail'e bakışı ile çıkan haberlere değinen Kasımi, İran’ın Siyonist rejime bakışının değişmez olduğunu belirterek, son günlerde iki Filistinli grubun İran’ı ziyaret ettiğini ve bu temasların her zaman mevcut olduğunu ve yeni bir şey olmadığını söyledi.

Filistin konusunun önemine değinen Kasımi, İran ve Filistinli gruplar arasında görüşmelerin her zaman ayni düşünmeseler bile var olduğunu belirtti.

Bazı İslam ülkelerinin Filistin konusuna bakışını eleştiren Kasımi, ABD ve Siyonist rejimin İslam ülkeleri arasında ihtilaf yaratmaya çalıştıklarını ve İslam dünyasının konumunu zayıflatmaya çalıştıklarını ve onları Filistin konusundan uzaklaştırmaya çalıştıklarını ve İslam dünyasının önceliğinden çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Hiçbir işgal gücünün tarih boyunda gayrı meşru hedeflerine ulaşamadığını ifade eden Kasımi, Siyonist rejimin de bunu başaramayacağını ifade ederek, son yıllarda Amerika ve Siyonist rejimin krizler yaratarak İslam ülkeleri arasında ihtilaf yaratmaya çalıştıklarını ve İslam dünyasını kendi içinde meşgul etmeye hedeflediklerini söyledi.

Kasımi bazı bölge ülke liderlerinin dirayetsizliği ve gerçekçi olmayan bakışlarının bu durumun yaratılmasında etkili olduğunu belirterek, ‘’Umarın İslam dünyasındaki birlik ve bölge ülkelerinin barışçıl yaşama ile bir kez daha İslam ülkelerinin Filistin konusu karşısında ortak tutumuna şahit olunuruz. ‘’ dedi.

 



Yeni yorum ekle