Trump ve Obama Irak direnişinin hedefinde - VİDEO

Pt, 31/12/2018 - 10:03

Iraklı kaynaklar, ABD’nin şu anki cumhurbaşkanı Trump ile eski cumhurbaşkanı Barack Obama’nın önceden açıklanmadan Irak’a yaptıkları ziyaret sırasında takibe alınarak Irak direniş güçlerinin hedefinde olduklarını ifşa etti.

Welayet News - Sadr Hareketine yakın siyasilerden Celil Nuri, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Irak direniş güçlerinin Amerika Cumhurbaşkanı Trump’ın Irak’ın batısına gizlice yaptığı ziyaretten haberdar olduklarını ifşa etti.

Nuri, şöyle dedi: “Irak siyasi sahnasinde yaşanan son gelişmeyle ilgili bir sırrı açıklamak istiyorum. O sır da şu: Sadr Hareketinin liderleri, o aptalın (Donald Trump) Irak’ı ziyaret edeceği zamanı gelmeden önce biliyorlardı”.

Sadr Hareketi üyesi, şu açıklamada bulundu: “Bu bilginin alınması sonrasında direniş güçleri Trump’ın Irak’ta nerde ikamet edeceği konusunda iki ihtimal verdi. Birincisi, Bağdat’taki et-Taci karargahı ve ikincisi ise Ramadi’deki Ayn el-Esad karargahı. Güçlerimiz tam hazırlıklı halde bir işaret bekliyorlardı”.

“Bu hususla ilgili neden bir girişim  olmadı” sorusunu ise Nuri, “Bu mesele (direnişin) komuta merkezinin uhdesindedir ve tartılışılacak bir yanı da bulunmuyor” şeklinde yanıtladı.

Amerikalılara ve Amerikan askerlerini Irak’tan çekmek istmediğini açıklayan Başkan Trump’a seslenen Iraklı siyasetçi, “Eğer dönerseniz biz de döneriz ve kafirler için cehennemin kapılarını açarız” dedi.

Obama da hedefteydi

Bu haberle eşzamanlı olarak, ülkenin Hizbullah Birliklerine ait olduğu söylenen El İtticah haber kanalı da önceki Amerika Başkanı Barack Obama’nın 2008 yılında yaptığı ziyaretle ilgili bir takım görüntüler yayımladı. Görüntüler, Obama’nın Irak direniş güçlerinin takibinde olduğunu gösteriyor.

Yayımlanan videoda konuşan kişi, (Amerikan) uçağının, yeşil alan dışında dönemin Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin evine doğru hareket ederken Obama’yı kayıt altına alan görüntülerin Amerikalılardan önce Irak direnişinin eline geçtiğini açıklıyor.

Videoda, hiçbir Iraklının hedef alınması istenmediği için Amerika Cumhurbaşkanı Obama’nın hedef alınmadığı belirtiliyor.

Amerika Cumhurbaşkanının Irak’a yaptığı ziyaretin zamanı gizli tutulduğu halde Irak direniş güçlerinin takibi altında olduğunu gösteren bu iki habere henüz Amerikan kaynakları tarafından bir tepki gelmiş değil.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yılbaşı münasebetiyle gerçekleştirdiği Irak ziyareti ve bu ülkenin batısındaki Amerikan askerleriyle görüşmesi Iraklı siyasilerin itirazına yol açtı. Trump, askerlerini Irak’tan çekmek istemediğini ve gerekirse Irak üzerinden Suriye’de DAEŞ’e karşı operasyon yapılacağını açıklayınca söz konusu itirazlar daha da şiddetlendi.   

Video: http://md.akharinkhabar.ir/api/stream/2000014594

Welayet News



Yeni yorum ekle