ABD'nin bölgesel politikası toprağa gömüldü

Ct, 29/12/2018 - 20:39

Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, bugün sabah saatlerinde İran’ın Milli Savunma Üniversitesi’nde düzenlenen “40 Yıl Komplo, 40 Yıl Direniş” konulu konferansta konuşma yaptı.

Welayet News - Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, bugün sabah saatlerinde İran’ın Milli Savunma Üniversitesi’nde düzenlenen “40 Yıl Komplo, 40 Yıl Direniş” konulu konferansta konuşma yaptı.

Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Tuğgeneral Selami, “Düşmanın İran halkına karşı yürüttüğü komplolar ne kadar artarsa o kadar da etkileri azalıyor. Bunu ekonomik yaptırımlar alanında da görüyoruz.” dedi.

Tuğgeneral Selami, ABD’nin Suriye’den çekilme kararına ilişkin şunları söyledi:

“Bugün ABD’nin hezimete uğradığını ve bölgedeki politikaları ile stratejilerinin bölge toprağına gömüldüğünü gögörüyoruz. Bölgede 7 trilyon dolar harcadıklarını öne süren Amerikanların Suriye’yi başarısız bir şekilde terk etmesi onların siyaset ve strateji bilgeliği rezervlerinin sona erdiği anlamına geliyor.”

Amerikalıların çok para harcayıp sonunda Suriye'den ayrılmak zorunda kaldığını kaydeden Tuğgeneral Selami, onların İran’la yapılan nükleer anlaşmadan da geri çekildiğini hatırlatarak, “ABD, dünya ekonomisinin en büyük ülkeleriyle ekonomik savaş başlattı. Tüm bunlar onların siyaset alanında başarısız olduğunu gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle