Kürtlerin Suriye Ordusu ve Şam Hükümeti ile İşbirliği Kararı Alması, Dış Aktörlerin Bölgeye Müdahele Alanını Daraltacaktır

Cu, 28/12/2018 - 22:51

Suriye hükümetin güçlerinin Menbiç’e girdiği yönündeki haberleri değerlendiren politika uzmanı Stepanyan, Suriye’nin kuzeyindeki durumun bundan sonra nasıl gelişeceğiyle ilgili tahminlerini açıkladı.

Welayet News - Moskova merkezli Jeopolitik Sorunlar Akademisi'nden Araik Stapanyan, Sputnik'e açıklamasında, "ABD Başkanı Donald Trump, Amerikalıların Suriye'yi terk ettiğini ilan ettiği için Kürtler onlara madik atıldığını, kaderlerine terk edildiklerini anladı. Üstelik daha önce Türkiye, Menbiç'e saldırmaya hazır olduğunu açıklamıştı ve Amerikalıların bunu kabul ettiğini söyleyebiliriz. Bu durumda Kürtler için tek çıkış, Menbiç'i Suriye ordusunun korumasına teslim etmekti. Bu uygulamanın Suriye'nin diğer Kürt bölgelerinde de devam edeceğini düşünüyorum, bu özellikle Türk ordusunun saldırısına maruz kalabilecek bölgeler için geçerli" dedi.

'KÜRTLERİN, SURİYE ORDUSU VE ŞAM HÜKÜMETİ İLE İŞBİRLİĞİ KARARI ALMASI, DIŞ AKTÖRLERİN BÖLGEYE MÜDAHALE ALANINI DARALTACAKTIR'

YPG'nin diğer bölgelerde de Şam'la işbirliğine hazır olup olmadığı yakında ortaya çıkacağını dile getiren Stepanyan, "Gelişme senaryosunun, Kürtlerin bu durumdan çıkaracağı derslere bağlı olduğu ortada. Kürtlerin Suriye ordusu ve Şam'daki meşru hükümetle işbirliği kararı alması durumunda Türkiye dahil dış aktörlerin müdahale için daha az bahane ve imkanı olacağı da aşikar" yorumunda bulundu.



Yeni yorum ekle