Hamas: İsrail ile Arap İlişkilerinin Normalleşmesi, Filistin'in Sırtına Zehirli Bir Hançerdir

Cu, 28/12/2018 - 19:57

Hamas üyesi: Tel Aviv ile Arap İlişkilerinin Normalleşmesi, Filistin'in Sırtına Zehirli Bir Hançerdir

Welayet News - Üst düzey bir Hamas lideri, Gazze Şeridi'ne karşı "Furkan Savaşı"nın yıldönümünde bazı Arap ülkelerinin İsrail'le ilişkilerini normalleştirmesini şiddetli bir şekilde eleştirdi.

Bugün (27 Aralık Perşembe), direnişin “Furkan Savaşı” olarak adlandırdığı, 2008 yılında Gazze Şeridi'ne karşı 22 günlük savaşın yıldönümü ile aynı zamana denk geliyor.

Şahab haber ajansına göre, Hamas Hareketi siyasi ofis üyesi Halil el-Hayya bu savaşın şehitlerine ve yaralılarına selam göndererek, bu münasebetle direniş yolunun sürdüğünü vurguladı ve Filistin halkı şimdi, Filistin meselesini yok etmek ve mültecilerin dönüş hakkının ihlaliyle karşı karşıyadır dedi.

El-Hayya, Kudüs'ü işgal altındaki Filistin’in başkenti olarak kabul etmenin “geçersiz” olduğunu, çünkü işgal rejiminin ülkelerinde asla yeri olmadığını söyledi.

El-Hayya, sözlerine şunları ekledi: "Biz işgal sona erene kadar direneceğiz, hatta Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirenler, bunun imkansız olduğunu bilsinler. Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek sırtımıza zehirli bir hançer, Mescid-i Aksa'yı yıkmak ve bu kirli rejime zalimce yardım etmek batıldır: Bazıları dikkatleri Filistin meselesini hedef alan komplolardan uzaklaştırma çabasındalar.

Üst düzey Hamas lideri: "Biz ve Filistin halkı, anlaşmazlıkların ortadan kalkmasını ve ulusal birliğe geri dönmeyi istiyoruz." dedi.

El-Hayya, Bağımsız Örgüt lideri Mahmud Abbas tarafından ve Anayasa Mahkemesi kararıyla Filistin Yasama Meclisini feshetmeyi önerdi ve Yasama Meclisinin yeni heyetle uzlaşmaya varılana kadar yürürlükte kalacağını söyleyerek Anayasa Mahkemesi'nin kararının geçersiz olduğu, çünkü batıl üzerine kurulu olduğunu, Gazze ve Batı Şeria'da direnmeye devam edeceklerini, böylece düşman topraklarda huzur bulamayarak topraklarını terk edeceğini söyledi.

27 Aralık 2008'de 80 İsrail askeri Gazze Şeridi'nde onlarca noktayı bombaladı, bu saldırıda 200 Filistinli şehit oldu ve 700 kişi yaralandı ve çoğu Filistinli polis memuru olmak üzere başta Polis Şefi Tevfik Ceber'di.

3 Ocak 2009'da, savaşın başlamasından sekiz gün sonra, Siyonist rejim Gazze Şeridi'ne saldırmaya başladı, yüzlerce İsrail tankına hava operasyonları eşlik etti ve Gazze bombardımanına katıldılar.

Bu savaşta 1.285 Filistinli şehit edildi ve 4.000'den fazla kişi yaralandı.

 



Yeni yorum ekle