Erdoğan'dan Mınbiç açıklaması: Suriye psikolojik eylem içerisinde

Cu, 28/12/2018 - 14:27

Suriye Ordusu'nun Menbiç'e girmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi.

Welayet News - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Ordusu'nun Menbiç'e girmesine ilişkin konuştu.

'SİLAHLI KUVVETLERİMİZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR'

"Suriye'nin Münbiç'e yönelik piskolojik bir eylem içerisinde olduğunu biliyoruz. Orada kendi bayrağını dalgalandırmak gibi bir durumun olduğunu biliyoruz. Ortada kesinleşmiş bir şey yok. 1 saat kadar önce arkadaşlarımızla görüştük, kesin bir şey söz konusu değil. Kaldı ki yarın sabah biliyorsunuz buradan benim heyetim Moskova'ya gidecek" diyen Erdoğan, "Dışişleri Bakanım, Savunma Bakanım, İstihbarat Başkanım, dörtlü bir ekiple oraya gidecekler. Orada bu konuları etraflıca ele alacaklar. Ardından benim de sayın Putin ile hem telefon hem Moskova veya Soçi ziyaretim olabilir. Bunları çok ciddi olarak ele almamız gerekiyor. Olay sadece Münbiç değil, oradaki terör örgütlerini yok etmeye yönelik çalışmamızdır. Tedbirimizi aldık, silahlı kuvvetlerimiz çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Silahlı kuvvetlerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye olarak bölgede her türlü gerekli adımı atmış vaziyetteyiz. Suriye'nin bölünmesine karşıyız. Hedefimiz, oradaki terör örgütlerinin çıkmasıdır. Örgütlerin çıkması halinde bize de yapacak iş kalmaz" diye konuştu.

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun ziyareti sorulan Erdoğan, "Benim kapım her zaman açık. Bay Kemal'den izin alır mı bilemiyorum" dedi.

MSB: KIŞKIRTICI EYLEMLERDEN UZAK DURULMALI

Suriye ordusunun Menbiç'e girmesiyle ilgili bir açıklama da Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Açıklamada YPG'nin Suriye Ordusu'nu davetine atıf yapılarak "Bölgeyi silah zoruyla kontrol eden YPG/PKK terör örgütünün, bölge halkı adına açıklama yapma ve diğer unsurları davet etme hakkı ve yetkisi yoktur" ifadeleri kullanılırken "Tüm tarafları bölgeyi daha fazla istikrarsız hale getirecek kışkırtıcı eylem ve söylemlerden uzak durma konusunda uyarıyoruz. Konu tarafımızdan yakinen takip edilmektedir" denildi.

TÜRK HEYETİ RUSYA'YA GİDİYOR

Suriye Ordusu'nun Münbiç'e girmesiyle ilgili Rusya'dan yapılan açıklamalarda gelişmelerin memnuniyetle karşılandığı ifade edilmişti.  Kremlin'den yapılan açıklamada, “Kürt bölgelerinin Suriye hükümetinin kontrolüne girmesini memnuniyetle karşılıyoruz” denildi ve ordunun Menbiç'i devralmasının "bölge istikrarı açısından olumlu bir adım" olduğu ifade edildi.

Rusya'dan gelen bu sinyalle birlikte Türkiye'nin şimdilik yarınki görüşmeyi beklediği görülüyor. Yarın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan oluşan bir heyet Suriye gündemini görüşmek üzere Rusya'ya gidiyor.

 



Yeni yorum ekle