Nuceba Hareketi: Trump'ın Eylemi Cezasız Kalmayacak

Per, 27/12/2018 - 12:43

Irak el-Nuceba İslami Direniş Hareketi, Amerika Birleşik Devletleri Cumhurbaşkanı'nı Irak’ın egemenliğini ihlal etmekle suçlayarak eyleminin cezasız kalmayacağını vurguladı.

Welayet News - Diğer Iraklı gruplarla aynı zamanda, El-Nuceba Hareketi de ABD Cumhurbaşkanı'nın Anbar şehrindeki sözlerine tepki verdi ve Irak'ın egemenliğini ihlal ettiğini ifade etti.

Bağdat el Yevm'in haberine göre El-Nuceba Hareketi resmi sözcüsü Haşim el-Musevi bir bildiride, "ABD'nin ahmak Cumhurbaşkanı Donald Trump bilmelidir ki Irak'ın egemenliği kanla elde edilmiştir. Şehitlerin ve direniş ülkesinde Amerikan askeri üslerinin yeri yoktur." açıklamalarında bulundu.

Haşim el-Musevi, "Irak Hükümeti şimdi ABD birliklerini ülkeden çıkarmalı, çünkü onların varlığının Irak'ın egemenliğini ihlal ediyor. Trump, Ayn el Esad üssünden Irak yönetiminin etkisini azaltmak istiyor ancak biz her ne pahasına olursa olsun buna izin vermeyiz." diye sözlerine devam etti.

El-Nuceba sözcüsü, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Irak egemenliğinin ihlalinin cezasız kalmayacağını vurguladı.

Açıklamanın devamında "Irak'ın komşu ülkeler için bir tehdit olmasına izin vermeyeceğiz ve Donald Trump'ın Irak egemenliğine ihaneti cevapsız kaşmayacak." ifadeleri yer aldı.

Trump, 26 Aralık Çarşamba günü (dün) Anbar kentinde bulunan ABD Kuvvetleri Ayn el Esad Hava Üssü'ne ani bir ziyaret yaparak, kesinlikle Irak'tan çekilmeyeceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Cumhurbaşkanı, Ayn el Esad Askeri Üssü'nde ABD birliklerini Suriye'den çekme kararını bir kez daha vurgulayarak, "ABD’nin ülke inşa etme görevi yoktur ve zengin ülkelerin bunu yapması gerekir. IŞİD yenildi ve halife gitti. Suriye'de bir operasyon yapmamız gerekirse, bu operasyon Irak'taki ABD askeri üssünden yapılacak." dedi.

ABD Cumhurbaşkanı'nın ani Irak ziyareti yetkililerden gelen tepkilerle karşı karşıya kaldı ve çeşitli Iraklı gruplar ABD ordusunun ülkelerinden çekilmesi çağrısında bulundu.

 



Yeni yorum ekle