Yemen İHA'ları Suudi Koalisyonunun Paralı Askerlerini Gafil Avladı

Per, 27/12/2018 - 10:48

Savunma Bakanlığı ve Yemen Silahlı Kuvvetleri, Yemen insansız hava araçlarının el-Cefv bölgesindeki Suudi koalisyon kuvvetlerine yaptığı saldırıda birçok kişinin öldürüldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

Welayet News - Yemen Silahlı Kuvvetler sözcüsü, Yemen İHA Birimi'nin Suudi koalisyonunun mevzilerine ve kuvvetlerine saldırısındaki başarısını haber verdi.

Binbaşı Yahya Seri Çarşamba akşamı, kendi günlük basın toplantısında Yemen savaş cephelerinin durumu hakkında konuştu. Seri, Yemen Ordusu İHA'larının, el-Cefv bölgesinde yeni operasyonlar ve çatışmaların yoğunlaşması için hazırlık yapan Suudi-BAE koalisyonu paralı askerlerinin bulunduğu bölgeyi hedef aldıklarını ve bu saldırı sonucunda düzinelerce kişinin öldüğünü ve yaralandığını aktardı. 

Yemen Silahlı Kuvvetler sözcüsü sözlerine şunları ekledi: "Bu saldırıdan sonra Suudi Arabistan'ın istilacı koalisyon kuvvetleri arasında korku ve endişe hakim oldu."

Binbaşı Seri ayrıca, Suudi koalisyonu tarafından İsveç anlaşmasının ihlalinin devam ettiğini bildirdi ve geçtiğimiz son 24 saat içinde Suudi koalisyonu emri altındaki güçlerin el-Hudeyde eyaletinde anlaşmayı 69 kez ihlal ettiklerini söyledi.

Yemen haber ajansına (Saba) göre, bu Yemenli Komutan, Hiz bölgesinin kuzey batısındaki El-Tafise köyüne isabet eden bir top mermisi sonucu bir kişinin şehit olduğunu ve iki kişinin yaralandığını bildirdi.

Ulusal Kurtuluş Hükümeti (Sanaa merkezli) ve Yemen Devrik Hükümeti, geçtiğimiz ay İsveç’te Birleşmiş Milletler gözetimi altında, el-Hudeyde şehri ve limanı konusunda ateşkes yaptılar. Ancak, her iki tarafta birbirlerini anlaşmayı ihlal etmekle suçluyorlar.

 



Yeni yorum ekle