Ayetullah Şahrudi son yolculuğuna uğurlandı

Çar, 26/12/2018 - 12:02

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei bu sabah Nizamın maslahatını belirleme kurumu NMBK’nın merhum Başkanı Ayetullah Seyyid Mahmut Haşimi Şahrudi’nin cenaze namazını kıldırdı.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei bu sabah Nizamın maslahatını belirleme kurumu NMBK’nın merhum Başkanı Ayetullah Seyyid Mahmut Haşimi Şahrudi’nin cenaze törenine katıldı.

Üç erkin başkanları, nizamın üst düzey yetkilileri ve halk kesimlerinin katıldığı cenaze töreninde İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei merhum Ayetullah Haşimi Şahrudi’nin cenaze namazını kıldırdı.

Merhum Ayetullah Haşimi Şahrudi’nin naşı mümin ve kadirşinas Tahran halkı tarafından kaldırıldı ve ardından Hz. Masuma -s- külliyesinde defnedilmek üzere Kum kentine intikal ettirildi.

Bu arada merhum Ayetullah Haşimi Şahrudi için İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei tarafından Kum’un Azam camiinde akşam ve yatsı namazının ardından bir anma merasimi düzenleneceği açıklandı.

Ayetullah Haşimi Şahrudi için ayrıca Perşembe günü de Tahran’da İmam Humeyni -ks- Hüseyniyesi’nde ve İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin katılımı ile bir anma töreni düzenlenecek.



Yeni yorum ekle