Rus Askerleri de Menbiç’e Geçti

Çar, 26/12/2018 - 10:42

Mınbiç Askeri Meclisi Sözcüsü Derviş, 'Rus ordusu bir süre önce çekildikleri Mınbiç'in batısındaki Arimah köyüne Suriye-Rusya koordinasyon merkezini yeniden kurdu' dedi.

Welayet News - Mınbiç'in Arimah bölgesine Suriye hükümetine bağlı güçlerin girdiği haberleriyle ilgili art arda açıklamalar geldi.

Suriye Demokratik Güçleri’ne (QSD) bağlı Mınbiç Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş, Suriye güçlerinin Mınbiç'e ek birlikler gönderdiğini doğrulayarak, "Rus ordusu bir süre önce çekildikleri Menbiç kentinin batısındaki Arimah köyüne Suriye-Rusya koordinasyon merkezini yeniden kurdu" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, Suriye hükümet güçlerinin 2017’den beri bölgede olduğunu öne sürerek, “Münbiç ile ilgili gelişmeler kapsamında, Arimah bölgesindeki hareketliliğin, 2017 yılından beri söz konusu bölgede bulunan Suriye rejim güçlerine ait olduğu gözlenmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir” ifadelerini kullandı. 

Anadolu Ajansı ve DHA geçtikleri haberlerde, Suriye hükümetine bağlı güçlerin Mınbiç'in batısındaki Arimah beldesine girdiği belirtilmişti.

DHA'nın haberinde, "(PYD), Özgür Suriye Ordusu'nun güney ve kuzey cephelerine takviye yaparak pozisyonlarını güçlendirdiği Menbiç'in batısındaki Arimah beldesinin kontrolünü rejime devretti" ifadeleri kullanıldı. 

"RUSYA GÜÇLERİ MENBİÇ'İN İREM BÖLGESİNE GEÇTİ"

Mınbiç Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş, Rusya güçlerinin bugün Mınbiç'in İrem bölgesine geçtiğini söyledi.

Şervan Derviş, “Bazı Rus güçleri Mınbiç’in İrem bölgesine geçti. Suriye hükümeti de bölgedeki güçlerini arttırdı. El Bab ile Mınbiç arasında bulunan sınır hattına bir kısım Rus ve rejim askeri geldi. Onun dışında Menbiç’te herhangi bir değişiklik yok" dedi. Derviş, ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Mınbiç ile Cerablus arasındaki tampon bölgeyi kontrol etmeye devam ettiğini de vurguladı.

Derviş, Reuters'e yaptığı açıklamada da rejim güçlerinin Mınbiç'e ek birlikler gönderdiğini doğrulayarak, "Rus ordusu bir süre önce çekildikleri Menbiç kentinin batısındaki Arimah köyüne Suriye-Rusya koordinasyon merkezini yeniden kurdu" dedi.

 



Yeni yorum ekle