İslam İnkılabı Rehberi'nden Ayetullah Şahrudi için taziye mesajı

Sa, 25/12/2018 - 13:21

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Haşimi Şahrudi’nin vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Haşimi Şahrudi’nin vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İslam İnkılabı Rehberi’nin yayınladığı mesaj’da şu ifadeler yer alıyor:

Büyük bir üzgünlükle değerli alim ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Hac Seyyid Mahmud Haşimi Şahrudi’nin vefat haberini aldım. Yaklaşık bir sene süren zorlu hastalık neticesinde ortaya çıkan bu acı verici vakaa, o büyük din adamının İslami düzen ile ilim havzalarına verdiği hizmetlerin farkında olan herkesi derinden üzmüştür. Anayasayı Koruma Konseyi ile Düzenin Yararını Teşhis Konseyi’nin etkili üyelerinden biri olan bu önemli şahsiyet, bilim alanında birçok bereketli esere imza atmış bulunuyor. Ayetullah Şahrudi ilaveten üçer şehidin kardeşi olmakla birlikte büyük mücahit şehit Seyyid Muhammed Bakır Sadr’in en yakın adamlarından biriydi.

Bu üzücü olay dolayısıyla kaybettiğimiz değerli alimin ailesi, muhterem eşi, evlatları, yakınları ve Kum İlim Havzası yetkililerine içten taziyelerimi bildirip Allah’tan merhuma rahmet, ailesiyle yakınlarına başsağlığı diliyorum.

 



Yeni yorum ekle