IKYB, ABD güçlerinin Suriye'den Irak Kürdistan'ın Erbil şehrine geldiklerine dair haberleri yalanladı

Pt, 24/12/2018 - 08:48

Irak Kürt bölgesi Peşmerge bakanlığı genel sekreteri Cebbar Yaver, Amerikan güçlerinin Suriye'den Irak'ın Erbil şehrine geldiklerine dair haberlerin doğru olmadığını belirterek, bunların asılsız olduğunu söyledi.

Welayet News - İSNA'nın haberine göre, Cebbar Yaver, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kürt bölgesinin şu ana kadar Amerikan güçlerinin Erbil veya diğer Kürt şehirlerine girdiğine şahit olmadığını belirterek, ''eğer böyle bir durum olacaksa bu ancak Bağdat yönetiminin koordinesiyle gerçekleşmelidir aksi halde böyle bir durum Irak'ın hakimiyetinin çiğnenmesi manasına gelecektir' dedi.

Daha önce, Irak parlamentosu milli güvenlik komisyonu, ABD güçlerinin Suriye'den Irak kürt bölgesine girdiğine dair haberlere tepki göstermiş ve ''ABD'nin Irak'la imzaladığı stratejik ortaklık anlaşmasına göre böyle bir hakkının olmadığını' bildirmişti.

Amerikan savunma bakanlığı Pentagon, 20 aralık tarihinde Amerika'nın güçlerinin Suriye'den ayrılarak Irak'ın Erbil kentinde üs kuracağı ve oraya yerleşeceğini bildirmişti. 

 



Yeni yorum ekle