İşgalci Siyonist rejimin çöküşü başlamıştır

Ct, 22/12/2018 - 12:15

Bölge meselelerinde uzman Saadullah Zarii, Amerika’nın İsrail’in güvenliğini sağlamak için bölgede olduğunu belirterek, gasıp Siyonist rejimin artık dayanaksız kaldığını ve çökmeye başladığını söyledi.

Welayet News - Tahran Cuma hütbesi öncesindeki konuşmasında Amerika askeri güçlerinin Suriye’den çıkmasına değinen bölge meseleleri uzmanı Saadullah Zarii, “Dün Amerika’nın askerlerini Suriye’den çıkaracağının resmen duyrulduğunu, dolaysıyla Amerika’nın Suriye’ye müdahale için öne sürdüğü iddialara, bahanelere bakarak bugün bu cani ülkenin zaaf içinde olduğunu biliyoruz” dedi.

Zarii, devamla şunları belirtti: “Amerika askerlerinin Suriye’den çekileceği açıklanırken Afkanistan’dan da askerlerini çıkaracaklarından söz ettiler. Amerika 18 yıl önce Afkanistan üzerinde hegemonya kurma yoluyla İran ve Çin gibi ülkeleri dizginlemek için bu ülkeye büyük bir askeri güç gönderdi. Afkanistan’ı Taliban’dan temizleme sloganıyla bu ülkeye girdiler ama bugün Amerikan güçlerinin kendi güvenliğini sağlamak için bu gruba tutunup müzekere ettiğine tanık oluyoruz”.

“Taliban’la müzakere Amerikalıların zilletin zirvesinde olduklarını gösteriyor” diyen Zarii, “Bir bölgeye gireceksin, yüklü maliyetler ve insani zayiatlar vereceksin ve buna rağmen, kendi güçlerinin güvenliğini sağlamak için kalkıp ortadan kaldırmak için ordunu harekete geçirdiğin grupla müzakere edeceksin. Bu durum, bir güç için zilletin derekesidir” şeklinde konuştu.

Amerika’yı kendi güvenliğini sağlamaya kadir olmayan bir örümcek yovasına benzeten bölge uzmanı, şöyle devam etti: “Talibanist düşünce bölgede marjinalleştiği halde Amerika Taliban’la müzakere yapıyor. Demek ki Amerika kendi güçlerinin güvenliğini sağlamak için marjinal bir grupla müzakere yapacak derecede zillete düşmüştür”.

Ebu Dabi’de yapılan Batılıların dörtlü müzakerelerinin mütecavizler tarafından bir nevi yenilginin itirafı olduğunu belirten Zarii, “Trump bugün DAEŞ’e karşı mücadelenin Irak’ı, Rusya’yı ve İran’ı ilgilendiren yerli bir sorun olduğunu söylüyor. Bu açıklamalar da Amerika dış polikasının bir nevi yenilgisinin itirafı olup aynı zamanda onların içişlerindeki tedbirsizliklerinin göstergesidir” dedi.

Amerikalılar ile Suudilerin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili skandalına da değinen Zarii, “Kaşıkçı Amerikan-Suudi bir plan dalinde katledildi ama onun dosyasını yönetemediler ve bu da kendileri için meydana gelen sorunları kontrol etmeye güç yetiremediklerini gösteriyor” dedi.

“Amerika’nın Suriye ve bölgedeki varlığı Siyonist rejimin güvenliğini korumak içindi” diyen bölge uzmanı, “Gasıp Siyonist rejimin artık dış bir dayanağı kalmadığı için bölge güçlerine karşı kendi öz gücüne dayanmak zorunda olduğunu bilmesi gerektiğini, bunun ise gasıp rejimin çöküşünün başlaması anlamına geleceğini” ifade etti.

Ensarullah Hareketinin İsveç’te yapılan müzakerelerde elde ettiği siyasi kazanımlara da değinen Zarii, şöyle devam etti: “Ensarullah Hareketi, Amerikalılar ve Suudilerin katılımıyla kaç gün önce yapılan bu müzakerelerde Yemenliler büyük siyasi kazanımlar elde ettiler; bu gelişme, Batılı zorba güçlerin ve bölgedeki gerici ülkelerin yaşadığı mutlak hezimetin göstergesidir”.

 

Çev:Mehmet Gönül

Welayet News

Tags: 


Yeni yorum ekle