Kürtler ile Şam yönetimi Kamışlı'da görüşüyor

Per, 20/12/2018 - 17:21

ABD'nin çekilme kararının ardından Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve QSD Basın Merkezi Sözcüsü'nden dikkat çekici açıklamalar geldi.

Welayet News - Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) çekilme kararını değerlendiren Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Basın Merkezi Müdürü Mustafa Bali “Karar, Washington ile olan anlaşmalarımıza aykırı. Askeri boşluk yaratacak olan ABD’nin çekilişinden sonra en iyi alternatif üzerine çalışacağız” dedi.

Mustafa Bali “Suriye devleti sınırda gerekli tedbirleri almaya davetlidir. Şam ile diyaloğumuz kesilmedi. Bu anlamda her türlü yeni adıma açığız” diye konuştu.

'KAMIŞLI'DA GÖRÜŞÜYORLAR'

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) QSD ile Şam yönetimi arasında süren toplantılarda bölgenin geleceği ve petrol alanlarının Suriye'ye teslim edilmesinin konuşulduğunu duyurdu.

SOHR, toplantının Kamışlı'da sürdüğünü açıkladı.

Öte yandan, gazeteci Hasan Sivri, Twitter'dan ABD liderliğindeki Koalisyon'un, Kürt partileri Rakka-Ayn İsa’da acil toplantıya çağırdığı iddiasını duyurdu.

ÖZEL TEMSİLCİ TOPLANTILARINI İPTAL ETTİ

Reuters haber ajansı Amerika’nın Suriye temsilcisi James Jeffrey'nin, bugün BM’de Suriye ile ilgili gerçekleştirilmesi kararlaştırılan tüm toplantılarını iptal ettiğini duyurdu.

QSD: ÇEKİLME KARARI TEHLİKELİ SONUÇLAR YARATIR

Bu arada QSD Genel Komutanlığı, ABD’nin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinden çekileceğini duyurmasına ilişkin açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“IŞİD çetelerinin son noktalarında yoğun savaşın verildiği ve bölgede yeniden harekete geçmeye çalışan uyuyan hücrelerin yok edilmeye başlandığı bir süreçte Beyaz Saray’ın, Kuzey ve Doğu Suriye’den çekileceğini açıklaması terörü sona erdirme hamlesine olumsuz etkide bulunacak, teröre ve terör eylemlerinin bölgede gerçekleşmesine destek verenlere askeri ve siyasi güç verecektir.

Terörü sona erdirme savaşının sona ermediğini kamuoyuna açık bir şekilde duyuruyoruz. Şimdiye kadar IŞİD’in sonu gelmemekle beraber, önemli ve hassas bir süreçte olduğumuzu belirtiyoruz. Herkesin çalışmalarını yoğunlaştırması gerekmektedir. Koalisyondan daha fazla destek alınmalı ve IŞİD çetelerine karşı savaşı sürdürebilmeleri için savaşçılara tüm yönleriyle yardımcı olunmalı, geri çekilme yapılmamalıdır.

Bölgeden çekilme kararı, terörist örgütün yok olması önünde engel oluşturacak ve riskli bir süreci de beraberinde getirecektir. Bununla beraber bölge halklarının güvenlik, huzurlarını tehlikeyle karşı karşıya bırakacaktır. Çünkü böyle bir durumda bölgeden çekilmek, bölgenin huzur ve güvenliğini karıştıracak, bölgede siyasi ve askeri boşluk oluşturarak halkı, saldırgan unsurların pençesine atmak demektir.”

 



Yeni yorum ekle