Amerika Artık Beşar Esad’ı Devirme Peşinde Değil

Sa, 18/12/2018 - 11:51

Amerika’nın Suriye işleri özel temsilcisi James Jeffery, ülkesi Suriye’nin yasal yönetimini devirmek için IŞID ve El Nusra gibi terör örgütlerine yedi yıl destek vermesine rağmen başarısız olmasının ardından yaptığı açıklamada, Amerika yönetimi artık Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad yönetimini devirme peşinde olmadığını belirtti.

Welayet News - Atlantic düşünce kurumunda konuşan Amerika’nın Suriye işleri özel temsilcisi James Jeffery aynı zamanda Suriye hükümetinde köklü değişiklikler yapılmadığı sürecee Washington yönetimi ve müttefikleri Suriye’nin yeniden inşa sürecine mali destek vermeyeceklerini vurguladı.

Jeffery konuşmasında bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti’ni mesnetsiz iddialarla suçlayarak İranlı askeri müsteşarların Suriye’den çekilmesini istedi.

Oysa İran İslam Cumhuriyeti Suriye’nin yasal yönetiminin daveti ve Amerika ve müttefiklerinin desteklediği ve beslediği teröristlerle mücadele etmek üzere Şam yönetimine sadece askeri iştişare düzeyinde yardımcı oluyor, gerçi İran’ın bu etkili yardımı Amerika, korsan İsrail ve müttefiklerini rahatsız ediyor.

Amerika, korsan İsrail, S. Arabistan ve diğer bazı müttefikleri Suriye’nin yasal yönetimini devirmek için 2011 yılında destekledikleri teröristlerin üzerinden Suriye devleti ve milletine savaş dayattı.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle