Amerikan Düşünce Kuruluşu: İran Yaptırımlara Teslim Olmayacak

Çar, 12/12/2018 - 15:26

Amerikan Stratford adlı düşünce kuruluşu, Amerika'nın İran karşıtı yaptırımlarının ne İrna'ın yıkılması ne de Tahran'ın Washington ile müzakere masasına oturmasına neden olabileceğini duyurdu.

Welayet News - Genç muhabirler kulübünün bildirdiğine göre Amerikan Stratfor düşünce kuruluşu 2019 yılıyla ilgili değerlendirmesinde, İran karşıtı yaptırımların Amerika'nın İran ile ilgili belirlediği hedeflerinden hiçbirisinin gerçekleşmesine yardımcı olamayacağını belirtti.

Söz konusu düşünce kuruluşu yayınladığı raporda, Amerika'nın İran'a yönelik yaptırımlarının İran'da bazı ekonomik sorunlara yol açabileceği, ancak yaptırımların İran devletinin yıkılmasına neden olamayacağı, zira İran'da nizamın sağlam duruşu bir öncelik olduğunu bildirdi.

Raporun devamında İran'ın Washington'un baskıları ve Avrupa'nın Bercam anlaşması bağlamında İran'ın ekonomik çıkarlarını sağlayamamasına tepki olarak Amerika ve Siyonist İsrail rejimine karşı misilleme girişiminde bulunabileceği uyarısında bulunuldu.

Amerika başkanı Donald Trump geçen 8 Mayıs tarihinde tek taraflı olarak Bercam nükleer anlaşmasından çekilerek, İran'a karşı yaptırımların tekrar uygulanması talimatı verirken, uluslararası Camia Trump'ın söz konusu kararına karşı çıktığını bildirmiştir.

 



Yeni yorum ekle