Suud, Yemen’i bombalamaya başlayınca 'gecikmiş bir müdahale’ diyen Yasin Aktay, şimdi de Yemenli mazlumların direnişini itibarsızlaştırıyor

Sa, 11/12/2018 - 11:13

Son olarak yaşanan Cemal Kaşıkçı olayında Suud’a yönelik tepkileri dizginlemek için propaganda yapan ve Suud’un Türkiye’nin müttefiki olduğuna dikkat çeken Yasin Aktay, dün de Yeni Şafak’taki köşesinde Yemenli Husilerin ABD ve İngiltere’den destek aldığını ve toplumsal karşılıklarının olmadığını iddia etti.

Welayet News - Son olarak yaşanan Cemal Kaşıkçı olayında Suud’a yönelik tepkileri dizginlemek için propaganda yapan ve Suud’un Türkiye’nin müttefiki olduğuna dikkat çeken Yasin Aktay, dün de Yeni Şafak’taki köşesinde Yemenli Husilerin ABD ve İngiltere’den destek aldığını ve toplumsal karşılıklarının olmadığını iddia etti. 

Yemen’in %40’ının Şii Zeydilerden oluştuğunu ve bunların büyük çoğunluğunun Husilere destek verdiğini görmezden gelen Aktay, Yemenli Husilerin mitinglerindeki milyonluk görüntülere de bakmamış gözüküyor.  

Yemen’i ABD ve İsrail adına arka bahçesi yapmak isteyen Suud’a karşı direnen ve Sünni olan Şafiilerin de desteğini alan Husiler, en başından beri ‘Kahrolsun Amerika ve İsrail’ şiarını yükseltiyorlar. Ülkeyi emperyalist zalimler adına teslim almaya çalışan Suud’a direnerek destan yazan Husiler’i itibarsızlaştırmak arka planında çok farklı niyetler taşısa gerek. 

Bugün Yemen halkı ülkeye Mart 2015’te giren ABD ve İngiltere destekli Suud koalisyonun bombardımanına maruz kalıyor. Yemenli yalın ayakların bağımsızlık direnişini itibarsızlaştırmaya çalışan Yasin Aktay, Suud ülkeye ilk girdiğinde köşesinde şu yorumu yapmıştı: “Yerinde ama gecikmiş bir müdahale”. Üstelik Mısırlı Müslümanların katili Sisi’nin de aynı koalisyonda yer almasını şu sözlerle tevil etmişti: “Yemen’e müdahaledeki koalisyonda Mısır’ın da yer aldığı söyleniyor. Doğrusu Mısır’ın katkısının ne olacağı hususu ciddi bir soru işaretidir."

 



Yeni yorum ekle