Riyad'tan İran'la Çatışmalarda Tel Avive Destek Taahhüdü

Pt, 10/12/2018 - 08:31

İsrail, NSO şirketi tarafından hazırlanan gelişmiş casusluk yazılım programlarının Riyad'a satışını onayladı ve Riyad da bunun karşılığında, İran'la olan çatışmalarda gizli olarak İsrail'i desteklemeyi taahhüt etti.

Welayet News - Qodsna'nın haberine göre Haaretz gazetesi pazar günü şu haberi yayınladı: İsrail, NSO şirketi tarafından hazırlanan gelişmiş casusluk yazılım programlarının Riyad'a satışını onayladı ve Riyad da bunun karşılığında, İran'la olan çatışmalarda gizli olarak İsrail'i desteklemeyi taahhüt etti.

Bu habere göre, Amerika güvenlik servislerinin eski yöneticileri, İsrail'in, NSO şirketine, casus yazılımları Arabistan'a satması için izin verdiğini ve bunun karşılığında da Riyad'ın İsrail'i İran'a karşı çatışmalarda gizli olarak destekleme taahhüdünde bulunduğunu duyurdular.

Dolayısıyla Suudi Arabistan, Lüksemburg'daki NSO şirketine bağlı KIYO TECHNOLOGY şirketi ile doğrudan iletişime geçti. Bu şirket de Suudi Arabistan'a altı Ortadoğu ülkesi ile ilgili hedeflerinin gerçekleşmesi sözünü verdi.

Adı geçen şirket Suudi Arabistan'a elektronik izleme ve casus yazılım sistemleri ile ilgili sorunlar konusunda yardımcı olacak.

Öte yandan Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, İsrail'in elektronik casusluk konusunda sahip olduğu imkanların ve teknolojinin şaşkınlık verici olduğunu vurgulayarak bunların satın alınması gerektiğini ifade etti.

Tel-Aviv de birtakım şartlar öne sürerek anlaşmayı onayladı ancak Siyonist rejim yetkililerinden bazıları sistemin Arap ülkelerine satılması konusunda ciddi tereddüt içinde.

Qodsna'nın haberine göre, Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkiler son zamanlarda daha da ciddi bir sürece girmiş durumda ve öyle gözüküyor ki iki ülke artık bu ilişkileri gizlemeyecek. Siyonist medya kaynaklarının son haberlerinde Netanyahu'nun yeni parlamento seçimlerinde Riyad ile olan ilişkileri resmileştirmeyi düşündüğü yer almakta.

kudusgunu.com

 



Yeni yorum ekle