Ensarullah: Yemenliler İçin Mücadeleden Başka Yol Kalmaz

Pt, 10/12/2018 - 08:16

Yemen Ensarullah hareketi müzakere heyeti başkanı İsveç'de barış müzakereleri sırasında yaptığı açıklamada, Suudi koalisyonun barış müzakerelerini yenilgiye uğratmaları halinde, Yemenliler için mücadeleden başka yol kalmayacağını vurguladı.

Welayet News - İRNA'nın haberinde, Muhammed Abdusselam dün  İsveç'te BM üyesi ülkelerle görüşmelerine değinerek, sözkonusu görüşmelerde Suudi rejiminin siyasi görüşmelerde ciddi bir şekilde yeralması için baskı yapılmasını istediklerini belirtti.

Yemen Ensarullah Hareketi üst düzey yetkilisi açıklamasında, saldırgan Suudi koalisyonun cinayet işlemeye alışık olduğunu belirterek, Yemen Milli Müzakere heyetinin, saldırgan Suudi rejiminin bu ülkenin muhtelif bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürdüğü bir sırada barış müzakerelerinde hazır bulunduklarını kaydetti.

Ensarullah yetkilisi ayrıca, İsveç barış müzakerelerinde dün yaptığı açıklamada,  heyetin teslim için değil barış için İsveç'te bulunduğunu belirterek, Suudi koalisyonun Yemen'e yönelik saldırılarının durdurulmasını talep etti.

 



Yeni yorum ekle