Suriye: UNİCEF, ABD Koalisyonunun Cinayetlerine Karşı Sessiz Kalmamalı

Pt, 10/12/2018 - 08:12

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat; Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF İcra Direktörü Henrietta Fore ve Suriye’ye iş ziyaretinde ona eşlik eden heyet ile görüşmesinde iki taraf arasındaki ortak meseleleri masaya yatırdı.

Welayet News - Mikdat; Suriye çocuklarının geleceğin hazinesi olduklarını ifade ederken Suriye ve halkına karşı terörün araç olarak kullanıldığı bu muhtelif yönlü savaşın yol açtığı yıkımın gelecekte Suriyeli çocuklar tarafından onarılıp yeniden yapılandırılacağını kaydetti.

Bundan dolayı Suriye hükümetinin çocukların eğitim ve öğretimlerine büyük bir önem verdiğini vurgulayan Mikdat; çocukların her açıdan sağlıklı yetişmelerinin istisnai bir önem taşıdığını belirtti.

Mikdat terör örgütleri ve ABD komutasındaki uluslar arası koalisyon güçlerinin çocuklar dahil sivillere yönelik insanlık dışı saldırıları ve bu saldırıların çocuklara olumsuz etkilerine ışık tuttu. Bu olumsuz etkilerin ortadan kaldırılmasında ilgili uluslar arası örgüt ve kurumların rolüne dikkat çeken Mikdat; bu bağlamda gereken destek ve yardımların sunulması çağrısında bulundu.

UNICEF İcra Direktörü Fore ise görüşmede örgütün Suriyeli çocuklara yardım ve destekte Suriye hükümetinin ortağı olduğunu belirtirken, bu yöndeki çalışmalarını pekiştirme arzusunu kaydetti. Fore dolayısıyla örgütün özellikle kız çocukları olmak üzere Suriyeli çocuklara eğitim, sağlık ve daha farklı tüm alanlarda gereken her yardım ve desteği sağlama özeni ve çabasını ifade etti.

Bilindiği gibi ABD öncülüğündeki sözde IŞİD ile mücadele koalisyonu güçlerinin Irak ve Suriye'de düzenlediği saldırılarda daha çok kadın ve çocuklar olmak üzere siviller hedef oluyor.

 



Yeni yorum ekle