İsveç’te Barış Görüşmeleri Sürerken, Koalisyon Hava Saldırılarına Devam Ediyor

Ct, 08/12/2018 - 12:53

İşgalci Suudi koalisyonu Yemen’deki cinayetlerine son vermek bilimiyor.

Welayet News  - İsveç’in başkenti Stockholm’de BM gözetiminde Yemen barış görüşmeleri başlatılırken sahada çatışmaların şiddetlenmesiyle ilgili açıklama yapan Yemen Silahlı kuvvetler Sözcüsü Yahya Es Seri, koalisyon güçlerini saldırılarını sürdürüp, sivilleri hedef almaya devam ettiğini söyledi.

Batı Sahili ve Necran’da koalisyon güçleri tarafından hava saldırılarının yapıldığını kaydeden Es Seri, “Düşman güçlerinin barış görüşmelerinin başladığı ilk günden saldırılarını şiddetlendirmesi barışa rağbet etmediklerinin ve görüşmelerin başarılı olmasını istemediklerinin bir göstergesidir” dedi.

Koalisyon güçlerinin bugün farklı noktalara 68 hava saldırısı gerçekleştirdiğini vurgulayan Es Seri, benzer saldırıların dün de yaşandığını, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri’nin de karşılık verdiğini ifade etti.

Öte yandan, El Mesire’de yer alan habere göre, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin Yemen’e yönelik hava saldırıları sürüyor. Dün sahil kenti Hudeyde’ye düzenlenen hava saldırısında 3 sivil yaşamını yitirirken birçok sivilin de yaralandığı belirtildi.

Bunun yanı sıra, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, Suudi Arabistan’ın Asir kentinde koalisyon güçlerine yönelik düzenledikleri operasyonlarda geniş bir alanda kontrolü sağlayıp bir çok askeri malzemeye el koydu.

El Mesire’de yer alan haberde, Yemen ordusu ve Halk Komiteleri’nin Asir’de koalisyon güçlerine yönelik düzenledikleri operasyonlarda birçok askeri aracı imha etmeyi de başardığı kaydedildi.

Yemen ordusu ve Halk Komiteleri, Batı Sahili’nde de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin başını çektiği koalisyona ait insansız hava aracını düşürdü.

Yemen Hava Kuvvetleri’nden bir kaynak, düşürülen insansız hava aracının bölgeye keşif için gönderildiğini belirtti.

Necran’da ise, Yemen ordusu ve Halk Komiteleri tarafından Suudi Arabistan ve Mansur Hadi güçlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda önemli ilerlemeler sağlandığı belirtildi.



Yeni yorum ekle