Yemenlilerin direnişi nihai zafere ulaşana dek devam edecek

Cu, 07/12/2018 - 13:02

Tahran Cuma Namazı Hutpeleri'nde konuşan Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, Yemen'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Welayet News - Tahran Cuma Namazı Hutpeleri'nde konuşan Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, “İslam Devrimi’nin zaferi ardından İran halkına karşı hiçbir girişimi göz ardı etmeyen ABD, tüm çirkinliğine rağmen bu konuda sürekli hezimete uğradığı için büyük bir rekora sahip. Liderimizin de dediği gibi ABD artık çöküşe doğru adım atmaktadır.” ifadelerinde bulundu.

Yemen’deki gelişmelere de değinen Cuma Namazı Hatibi sözlerini şöyle sürdürdü: Yemen halkının Al Suud ile bazı Arap ülkeleri tarafından katledilmesi ve Siyonistlerle ABD’nin buna destek sağlaması Batı’nın insan hakları iddialarını boşa çıkardı; zira onlar bir tek kendi maddi menfaatlerini göz önünde bulundurarak insanlığa herhangi bir değer vermek istemiyorlar. Tüm bu gelişmelerle birlikte Amerikalı yetkililer maskara bir oyun sergileyerek İran’ı Yemen’e füze göndermekle suçluyorlar. Yemen’i yoğun bir şekilde kuşatma altına alan bu katiller gıda ve ilaç ulaşımını bile engelliyorlar; işte bu durumda nasıl onlara füze gönderilebilir ki? Bunlar gerçekten de utanmaz heriflerdir.

Ayetullah Muvahhıdi Kirmani ilaveten, “Şunu da söylemeliyiz ki cesur Yemen halkı tüm komploların karşısında dimdik durarak ABD ile işgalci Suudi Arabistan rejiminin tüm komplolarını boşa çıkarmıştır. Bu direniş ise nihai zafere ulaşana dek devam edecek. Diplomasi sistemimiz bu alanda daha aktif bir rol oynayarak uluslararası arenada ABD ile Suudiler tarafından yapılan cinayetleri kınayıp Yemenlilere söz konusu krizi atlatmaları için gereken desteği sağlamalı.” diye konuştu.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle