Gazze Amerika’nın Karar Tasarısına Karşı Ayaklandı!

Cu, 07/12/2018 - 10:33

Amerika’nın Filistin direnişinin kınamak ve terör olarak nitelemek için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na sunduğu karar tasarısını protesto için dün Gazze Şeridi’nde düzenlenen yürüyüşlere binlerce kişi katıldı

Welayet News - Amerika’nın Filistin direnişinin kınamak ve terör olarak nitelemek için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na sunduğu karar tasarısını protesto için dün Gazze Şeridi’nde düzenlenen yürüyüşlere binlerce kişi katıldı

Protesto yürüyüşlerine katılan konuşmacılar, işgale karşı direnişin uluslararası hukukun garanti altına aldığı meşru bir hak olduğunu belirtti.

Konuşmacılar, Amerika’nın Filistin direnişinin kınanması için harcadığı çabaların başarıya ulaşamayacağını dile getirdi.

Hamas Siyasi Birimi üyesi Süheyl El-Hindi, Filistin halkının işgale karşı her türlü yolla direnme hakkı olduğunu söyledi.

Hamas’ın direnişe devam edeceğini ve direnişi terk etmeyeceğini bildiren El-Hindi, Arap ve İslam ülkeleriyle dünyanın özgür insanlarını Filistin halkına ve haklı davasına destek olmaya davet etti.

İslami Cihad Hareketi sözcüsü Musab El-Bureym de Amerika’nın çabalarının başarıya ulaşamayacağını ve Filistin halkının iradesinin galip geleceğini belirtti

Demokratik Cephe Siyasi Birimi üyesi Talal Ebu Zarife ise Amerika’nın karar tasarısını kınadı. Rafah’ta düzenlenen yürüyüşte konuşan Ebu Zarife, “Biz halkımızı savunuyoruz ve uluslararası hukukun garanti altına aldığı direnişe bağlıyız” dedi.

Gazze kentinde de binlerce kişi kent merkezindeki Filistin Meydanı’nda toplanarak Amerika’nın karar tasarısını protesto eden ve direnişe destek veren sloganlar attı.

 



Yeni yorum ekle