İran, Amerika Baskılarının Esiri Olmayacaktır

Per, 06/12/2018 - 21:57

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Amerika'nın komşular başta olmak üzere muhtelif bölgelerde gruplar kurmak suretiyle İran'ın ekonomik işbirliğine engel olmaya çalıştığını, ancak İslam Cumhuriyeti'nin kolaylıkla bu dönemi geride bırakacağını vurguladı.

Welayet News - IRNA’nın müdürleri, editörleri toplantısında açıklamada bulunan Kasımi, İran’ın bu durumu geride bırakacağını ve Amerika’nın da er veya geç yaptıklarından pişman olacağını belirterek, İran’ın bir çok imkana sahip olduğunu ve planlama ile bu döneme geçebileceğini söyledi.

Nükleer anlaşma ile birlikte bölgesel ve uluslararası dengelerde İran’a önemli rol yaratıldığını ifade eden Kasımi, bölgedeki gelişmeler ve Trump’ın başkanlığını Amerika’nın nükleer anlaşmadan çekilmesine ve ambargoların geri getirilmesine kadar olayları sürüklediğini belirtti.

Amerikalıların yanlış yorumlarla İran’ın da nükleer anlaşmadan ayrılacağını ve kendilerinin İran aleyhine uluslararası birlik oluşturabileceklerini düşündüklerini ifade eden Kasımi, İran’ın nükleer anlaşmadan çekilmemesi ile dengelerin değiştiğini ve siyasi oyunun İran lehine döndüğünü ve Amerika’nın yalnız kaldığını söyledi.

Avrupa’nın özel mekanizma yaratma peşinde olduğunu ifade eden Kasımi, Amerika’nın Avrupa üzerindeki baskısı ve Avrupalıların kendi aralarındaki ihtilaflardan dolayı şu ana kadar bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Kasımi, ayrıca İran'ın komşularla ilişkilerini geliştirme politikasının altını çizdi.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle